ROMÂNIA BREAKING NEWS

Mai mulți cetățeni ruși suspectați de acțiuni subversive pe teritoriul R. Moldova au fost expulzați

Mai multi cetateni rusi au fost expulzati la finalul saptamanii trecute de catre autoritatile din domeniul sigurantei din Republica Moldova. Vasili Kasirin (foto), consilierul Ninei stanski, asa-zisului ministru de Externe de la Tiraspol, si Andrei Medvedev si Dmitri Galkin, lideri ai unor ONG-uri din Rusia au fost declarati indeziderabili pe motiv ca atenta la siguranta Republica Moldova. Potrivit Publika TV, ultimii doi au primit interdictie de a intra pe teritoriul Moldovei pe o perioada de cinci ani. Cetatenii rusi au fost anuntati despre interdictie in timp ce paraseau Moldova, dupa ce au participat la o conferinta internationala. Presa mentioneaza de asemenea ca cei doi ar fi agenti ai FSB-ului si ca ar pregati actiuni de subminare a securitatii nationale.

Consiliului Suprem de Securitate de la Chisinau a precizat recent ca peste 30 de persoane, suspectate ca ar fi fost militari straini si care au incercat sa intre in Republica Moldova, au fost intoarse de pe Aeroportul International Chisinau in ultimele trei luni. Toti trei ar fi promovat idei secesioniste pe teritoriul tarii si ar fi pus la cale actiuni subversive impotriva Republicii Moldova, relateaza Unimedia.info. Andrei Medvedev, absolvent al scolii Superioare a KGB-ului de la Moscova, a activat in cadrul Serviciului Federal de Securitate al FR, fiind detasat in diferite misiuni in regiunea Caucazului de Nord si Asia. Andrei Medvedev este fondatorul Centrului „Politcontakt” din Federatia Rusa, specializat in elaborarea si implementare unor strategii secesionist-subversive pe teritoriul Republicii Moldova si Ucrainei. Sursa citata scrie ca Medvedev a fost de mai multe ori in Republica Moldova, acesta a mai fost in tara atat in perioada pregatirii referendumului din Gagauzia, cat si dupa. Cel de-al doilea, Dmitri Galkin, membru fondator al organizatiei radicale de stanga „Frontul de Stanga” din Rusia. – Sursa: karadeniz-press.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.