ROMÂNIA BREAKING NEWS

Mai multe surse confirmă! Transnistria gata de a ataca Ucraina!(Video)

Rusia planifică să deschidă de pe teritoriul regiunii transnistrean al doilea front împotriva Ucrainei. Conform unor surse din pretinsul minister al apărării de la Tiraspol, în acest scop vor fi antrenate nu doar subunitățile Grupei Operative ale Federației Ruse în raioanele de est ale Republicii Moldova (GOTR), dar și cele ale enclavei separatiste.

Conform strategiilor elaborate la Moscova, în cazul unui teatru de război în regiunea Odesa, aceste componente militare ruso-transnistrene trebuie să formeze o brigadă și să treacă în subordinea Districtului militar de vest al Armatei Ruse.

La moment, în scopul consolidării capacităților de reacție și coordonare a acțiunilor în comun, atât trupele ruse, cât și cele transnistrene sunt antrenate în ample procese de pregătire. De remarcat, că programul include cursuri avansate de instruire teoretico-practică, lecții de psihologie militară și coordonare a „războiului informațional”. În acest scop este evident suportul specialiștilor în domeniu din cadrul Statului major al Armatei Ruse și din alte instituții cu profil militar sau de securitate de la Moscova.

Astfel, pe parcursul săptămânii curente ofițerii transnistreni au fost instruiți de Directorul Institutului securității demografice din FR Irina Medvedeva. Au fost abordate un șir de aspecte ce au la bază „protecția efectivului militar al Transnsitriei de influența de efectele negative ale unui război informațional”.

Reamintim, că la începutul săptămânii curente secretarul Consiliului de Securitate de la Kiev, Andei Parubii a declarat, că „trupele ruse pot intra pe teritoriul Ucrainei în fiecare zi și noapte”, inclusiv și de pe teritoriul Transnsitriei, unde în prezent sunt dislocați circa 3000 de soldați ruși. Acest fapt determină conducerea ucraineană să consolideze prezența sa militară pe acest segment al hotarului cu Republica Moldova.

Conform estimărilor, în cazul unui scenariu de război, FR poate forma pe teritoriul autoproclamatei „rmn” un contingent ruso-transnistrean, care poate ajunge la circa 12 mii de militari. Acesta va fi asigurat cu armament de la depozitul de la Colbasna și poate pune în funcțiune în scopuri militare și aerodromul din Tiraspol.

Video Armata Transnistreana

Autor: Maria Ceban /hotnews.md alte surse: eurotv.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.