ROMÂNIA BREAKING NEWS

Mai apropiați prin educație. Lansarea parteneriatelor educaționale între România și Republica Moldova

Mai apropiați prin educație. Lansarea parteneriatelor educaționale între România și Republica Moldova

parteneriate_educationale_intre-romania_si_republica_moldova-1

În 28 septembrie 2016, Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație și  Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, au lansat prima etapă a programului „Parteneriate educaționale în Republica Moldova”.

parteneriate_educationale_intre-romania_si_republica_moldova-3

În cursul lunii octombrie, se va desfășura în Arad, între Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară  și Liceele Teoretice „Ștefan cel Mare” din Chișinău, respectiv ,,Mihai Eminescu” din Leova, prima secvență din proiectul ,,Perspective europene în educație”, care presupune familiarizarea elevilor și profesorilor din cele două licee de peste Prut cu mediul preuniversitar, academic și cultural din România și implicit cu ceea ce înseamnă modelul educațional din cadrul Uniunii Europene.

parteneriate_educationale_intre-romania_si_republica_moldova-2

Delegațiile care ne vor vizita orașul și liceul vor putea vedea aspecte interesante legate de procesul educațional, dar vor fi implicate și în activitățile extracurriculare din Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad.

Ne dorim să realizăm activități comune în care să implicăm elevi și profesori de la cele două licee prestigioase din Republica Moldova”, a declarat profesor dr. Anca Stoenescu, coordonatorul proiectului.

„Ne bucurăm că prin intermediul Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație am putut facilita aceste înfrățiri între licee de pe ambele maluri ale Prutului, ceea ce va genera cu siguranță numeroase proiecte și acțiuni comune prin care elevi  din Republica Moldova să cunoască mai bine România și modelul educațional din Uniunea Europeană”, a declarat dr. Antoniu Martin, președinte pentru România al CIAD.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: