MAE Ucrainean ia poziție impotriva scenariului rusesc de federalizare a Republicii Moldova

Ministerul de Externe al Ucrainei a luat poziție în legătura cu ultimele evenimente politice din Republica Moldova făcând publică poziția de sprijin pentru „Ucraina este o „Moldovă stabilă, democratică și europeană și este gata să ofere, dacă este necesar, asistență în rezolvarea problemelor existente”

Ucraina urmărește cu îngrijorare evoluția situației politice din statul vecin – Republica Moldova. Ucraina este interesată de o Moldovă stabile, democratică și europeană și este gata, în caz de necessitate, să ofere asistență înrezolvarea problemelor existente”, se menționează în comunicat.

Kievul îndemnă principalele forțe politice din Moldova „să acționeze în cadrul legal și să soluționeze litigiile prin dialog politic pentru a evita confruntările violente”.

În prezent, important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea intervenției externe, care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării. Republica Moldova rămâne un partener important pentru Ucraina și un vecin cu care împărtășim interese comune și un viitor european comun”, se precizează în mesajul adresat.