ROMÂNIA BREAKING NEWS

MAE rus a enunțat condițiile în care va recunoaște independența Transnistriei

„Rusia ar putea recunoaște independența Transnistriei în momentul care Republica Moldova își va pierde suveranitatea sau statutul de țară neutră”. Declarația a fost făcută sâmbătă de ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev, în cadrul unei conferințe de presă la Tiraspol, informează UNIMEDIA cu referire la publicația Vedomosti.

„În cazul pierderii suveranității sau neutralității Republicii Moldova, Federația Rusă se va reîntoarce la problema realizării dreptului la auto-determinare a regiunii transnistrene”, a spus Gubarev.

 

Oficialul rus a declarat că părțile trebuie să elaboreze un plan final de reglementare a conflictului transnistrean în baza unui compromis. „Scopul negocierilor este construirea în continuare a co-existenței Tiraspolului și Chișinăului. Ce formă și ce model vor fi alese trebuie să decidă Tiraspolul și Chișinăul. Cheia problemei transnistrene se află nu la Moscova, nu la Kiev, nu la Viena, nu la Bruxelles, nu la Washington. Cheia pentru rezolvarea problemei transnistrene se află la Chișinău și Tiraspol”, a mai spus oficialul rus.

Potrivit acestuia, situația actuală în procesul de negocieri corespunde cu situația din mijlocul anilor 1990. „Cu toate acestea, mi se pare, este necesar de găsit o soluție reciproc satisfăcătoare în această problemă. În cazul în care soluția nu va fi găsită, atunci vom purcede la analiza planului B”, a conchis Serghei Gubarev.

sursa: unimedia.info

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: