ROMÂNIA BREAKING NEWS

MAE Polonez dorește prelungirea sancțiunilor impuse Federației Ruse

MAE Polonez dorește prelungirea sancțiunilor impuse Federației Ruse

Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei,  Jacek Czaputowicz a declarat că Kremlinul nu și-a schimbat atitudinea față de Ucraina de aceea este necesar ca UE să reacționeze în mod corespunzător scrie bucpress.eu citat de romaniabreakinews.roLuând cuvântul în fața jurnaliștilor după reuniunea Consiliului UE pe probleme externe de la Luxemburg, ministrul polonez de externe a declarat că Polonia și-a exprimat intenția de a continua sancțiunile europene impuse Rusiei nu pe un termen de șase luni, ci pe un an, comunică Ukrinform.

“În opnia  noastră aceasta ar fi o idee bună, însă vom vedea care este decizia finală”, a spus  Jacek Czaputowicz. Potrivit lui, inițiativa Poloniei a fost susținută de Țările Baltice. Totodată, el a accentuat că Moscova nu și-a schimbat atitudinea față de Ucraina, de aceea este necesară reacția Uniunii Europene în această privință. “De fiecare dată apar noi probleme. Marinarii capturați de către ruși care se află în închisorile din Moscova, iar în prezent a apărut problema pașapoartelor. Este mult mai important să susținem problemele ucrainene, să facem ceva mult mai important ca până acum”, se spune în declarația ministrului polonez de externe. O altă propunere din partea Poloniei este tragerea la răspundere a persoanelor responsabile de eliberarea pașapoartelor rusești. Se așteaptă ca hotărârea privind prelungirea sancțiunilor impuse Federației Ruse să fie adoptată la summitul UE, care se va desfășura în zilele de joi și vineri.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: