ROMÂNIA BREAKING NEWS

Luna decembrie, luna în care România va primi vaccinul împotriva Coronavirus. Care sunt cele 10 unităţi medicale de fază I, cărora le vor fi alocate primele tranşe de vaccin anti Covid-19 ?

Luna decembrie, luna în care România va primi vaccinul împotriva Coronavirus. Care sunt cele 10 unităţi medicale de fază I, cărora le vor fi alocate primele tranşe de vaccin anti Covid-19 ?

În perioada 26 – 31 decembrie 2020, România va primi vaccinul împotriva noului Coronavirus, COVID-129, a anunţat vineri, 18 decemebrie,  Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).  Potrivit CNCAV,  data de 23 decembrie 2020 ar fi data probabilă pentru acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul impotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer

În această perioadă vor începe și activităţile de training a personalului vaccinator, toţi membrii echipelor de vaccinare  se estimează că vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

„Luând în considerare că Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul impotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020”,  informează comunicatul CNCAV

Potrivit CNCAV dozele vor fi stocate la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti, al cărui spațiu de depozitare va fi prezentat azi presei, începând cu orele 13.00.

Care sunt cele 10 unităţi medicale de fază I, cărora le vor fi alocate primele tranşe de vaccin anti Covid-19 ?

1. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”

3. Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” (inclusiv secţia externă modulară Pipera)
4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Cluj-Napoca
5. Constanţa Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Constanţa
6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, Craiova
7. Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
8. Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
9. Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava
10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”, Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara)

Ultra congelatoare de stocare la -80 de grade Celsius

Avizarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultra congelatoarelor de stocare la -80 grade C, iar până vineri, 18 decembrie 2020, vor fi finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activităţile medicale şi logistice desfăşurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: