ROMÂNIA BREAKING NEWS

Lukasenko sustine R. Moldova in dosarul transnistrean și critica Moscova pentru presiunile asupra Statului Moldovean

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukasenko a declarat vineri in cadrul unei conferinte de presa ca Federatia Rusa nu ar trebui sa exercite presiuni dure asupra republicilor post-sovietice, care au ales calea integrarii in Uniunea Europeana, relateaza agentia Regnum. „Uniunea Europeana ajuta la modernizarea Republicii Moldova, insa Federatia Rusa nu vrea sa observe acest lucru, acordand o mai mare atentie amenintarilor la adresa intereselor ruse”, a spus Lukasenko.

El a adaugat ca sustine Republica Moldova in dosar transnistrean si ca ar fi actionat in mod similar, in cazul in care ar fi existat o amenintare de aparitie a unui conflict care ar fi dus la formarea unei regiuni separatiste pe teritoriul tarii sale. Nu in ultimul rand, liderul belarus a critica si embargo impus de Moscova asupra produselor alimentare din Republica Moldova. Declaratiile acestuia vin dupa ce Lukasenko a vizitat Republica Moldova si a incheiat o serie de acorduri economice, inclusiv pentru reexportarea produselor alimentare moldovenesti in Rusia. Manevra economica i-a atras critici din partea Rusiei care a decis sa nu mai importe astfel de produse pe piata sa.

Sursa: karadeniz-press.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.