ROMÂNIA BREAKING NEWS

Locotenent colonel Lucian Gavrilă (Jandarmeria Română), va fi noul comandant al Jandarmeriei Europene

Locotenent colonel Lucian Gavrilă (Jandarmeria Română), va fi noul comandant al Jandarmeriei Europene

Jandarmeria Română va deține în premieră, timp de doi ani, poziția de comandă în cadrul EUROGENDFOR (EGF), iar atribuțiile comandantului vor fi îndeplinite de un ofițer jandarm român – locotenent colonel Lucian Gavrilă, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„În cadrul unei ceremonii festive desfășurate la sediul EUROGENFOR (EGF) din Vicenza, Italia, un ofițer jandarm român a fost învestit în premieră, în funcția de comandant al forței”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR) transmis miercuri AGERPRES.

Ofițerul a fost desemnat să ocupe această funcție în urma promovării unui concurs, iar mandatul lui are o perioadă de doi ani, interval în care va asigura buna funcționare a EUROGENDFOR și atingerea obiectivelor stabilite prin decizii ale țărilor membre.

La ceremonia de învestire, alături de reprezentanți ai tuturor țărilor membre, a luat parte și o delegație a Jandarmeriei Române condusă de inspectorul general al Jandarmeriei, Marin Andreiana.

Locotenent colonel Lucian Gavrilă, în intervalul 2011-2013, a deținut funcția de adjunct al Șefului Statului Major al EUROGENDFOR, funcție ocupată de asemenea prin concurs, iar în anul 2015 a fost comandant al Contingentului de Jandarmi Români din Afganistan (misiune NATO) și consilier al șefului Statului Major al Ministerului de Interne din Afganistan.

Din anul 2016 ocupă funcția de Șef al Serviciului Operații din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, după ce anterior a deținut și funcția de șef al Serviciului Analiză și Programe Strategice.

La data de 18 octombrie 2007, la Velsen, în Olanda, a fost adoptat Tratatul între Regatul Spaniei, Republica Franceză, Republica Italiană, Regatul Olandei și Republica Portugheză, stabilind Forța de Jandarmerie Europeană (EUROGENDFOR).

EUROGENDFOR (EGF) este o structură operativă a Uniunii Europene, formată din unități de poliție cu statut militar și atribuții în domeniul polițienesc, puse la dispoziție de către statele fondatoare în mod voluntar, pentru a întări capacitățile gestionării crizelor internaționale.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: