ROMÂNIA BREAKING NEWS

Liviu Maior (SRI) despre „Planul serviciilor secrete române cu privire la R.Moldova”

Este de maxim interes național să acordăm tot ajutorul nostru Republicii Moldova, în aceste vremuri în care expansionismul rusesc reprezintă deja o amenințare de luat în seamă”, a declarat Maior, citat de balkanpress.md.

“Integrarea europeană a moldovenilor nu este benefică doar acestora, dar într-o masură la fel de însemnată este vitala și pentru țările care deja formează Uniunea Europeană. De altfel, este o continuare a politicii adoptata de catre tarile occidentale si fata de Romania in urma cu ceva vreme, atunci cand toata lumea considera ca Bucurestiul nu indeplinise nici pe departe conditiile minimale impuse pentru accederea in UE. Numai ca mai marii de la Bruxelles au riscat si au hotarat sa ajute si mai intens Romania, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Astfel ca tara care in urma cu cativa ani era privita drept “paria” Uniunii Europene a ajuns acum un factor de stabilitate si chiar un motor economic”, notează sursa citată.

“Atat Romania, cat si intreaga Uniune Europeana au nevoie imperioasa de o Moldova stabila la granitele tot mai aprinse cu secesionsitii rusofoni. Iar cum Moscova, dupa cum deja a demonstrat-o, nu va pierde niciun prilej pentru a provoca noi focare de instabilitate la granitele UE, guvernantii de la Chisinau au de indeplinit, in perioada urmatoare, o adevarata misiune extrem de sensibila. Iar pentru a si-o putea indeplini, au la randul lor nevoie de stabilitate economica. Care insa nu se poate obtine decat cu sprijinul financiar cat mai consistent al Romaniei si al celorlalte tari din UE”, mai spune Maior.

Sursa: abcnews.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.