ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sectorul 6 al Municipiului București și Raionul Hîncești din Republica Moldova au semnat de ziua Unirii Basarabiei cu România un acord de cooperare

UN ACORD ISTORIC care poate schimba multe în Republica Moldova dacă exemplul este urmat de toate localitățile din ROMÂNIA!
Sectorul 6 al Municipiului București și Raionul Hîncești din Republica Moldova au semnat de ziua Unirii Basarabiei cu România un acord de cooperare

Actualizare FOTO-VIDEO /28 martie 2018

Transmisiune Live: Semnarea Acordului de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Raionul Hîncești din Republica Moldova (27 martie 2018, ora 13:00)

Potrivit comunicatului Primăriei Sectorului 6, „semnarea Acordului de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Raionul Hîncești din Republica Moldova, în vederea promovării unor interese comune. reprezintă un moment memorabil pentru ambele părți. Schimburile de experiență între autoritățile publice, precum și proiectele de dezvoltare economică și soicală sunt create în beneficiul comunităților locale.”

Evenimentul s-a desfășurat marți, 27 martie 2018, ora 13:00, la sediul Primăriei Sectorului 6 din Calea Plevnei nr.147-149 și a fost transmis în direct pe romaniabreakingnews.ro

Acordul de înfrăţire a fost semnat, din partea Sectorului 6, de primarul Gabriel Mutu, iar din partea Raionului Hînceşti de preşedintele Consiliului de raion, Ghenadie Buza.

„Acest protocol este rodul unor activități comune desfășurate pe parcursul mai multor luni. Cuvântul folosit cel mai des pentru astfel de colaborări administrative este acela de înfrățire. Pot să vă spun că acest termen nu a fost niciodată mai potrivit. El este o recunoaștere a unei stări de fapt. Frații noștri de peste Prut au fost mereu în inimile noastre, în gândurile și rugăciunile noastre. Astăzi, prin acest eveniment, arătăm că membrii comunităţii Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti sunt alături de comunitatea Raionului Hânceşti”, a afirmat primarul Gabriel Mutu, în discursul susţinut în deschiderea evenimentului.

La întrebările jurnaliştilor despre semnificaţia acestui protocolPrimarulGabriel Mutu a declarat: „Din punctul meu de vedere, reprezintă un pas spre Marea Unire. Aşa cum acum 100 de ani Basarabia venea la patria mamă, credem noi că este un pas pentru a se întâmpla din nou acest lucru. Este un mesaj care a fost transmis inclusiv la nivelul Parlamentului”. Acesta a mai spus că toate localităţile din România trebuie să aibă un astfel de protocol cu autorităţi locale din Republica Moldova.

Primarul Gabriel Mutu a precizat că autorităţile locale proaspăt înfrăţite vor colabora în mai multe domenii, cel mai important fiind educaţia. Este vorba de program pilot care va oferii elevilor din Raionul Hânceşti posibilitatea de a studia un semestru într-o şcoală din Sectorul 6, având masa şi cazarea asigurate de Primăria Sectorului 6. Primăria Sectorului 6 va acorda mai multe burse pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură.

Preşedintele Raionului Hînceşti consideră că semnarea acordului de înfrăţire este „un moment istoric”, exprimându-şi speranţa că graniţa dintre România şi Republica Moldova va dispărea în curând. Acesta a mai declarat că „este un pas mare pentru noi, cei din raionul Hînceşti (…) Noi avem mai multe înfrăţiri cu România – cu judeţele Iaşi, Vaslui, Cluj, Prahova – dar astăzi am venit în inima Romaniei, am venit în Sectorul 6 al Primăriei din Bucureşti”.

Prezent la semnarea acordului dintre cele două entități, Veaceslav Şaramet, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a afirmat că, pe lângă eforturile pe care le face România pentru viitorul comun cu Republica Moldova, este foarte important să existe şi o implicare la nivelul local, adăugând că ministerul său şi Guvernul susţin cu tărie aceste înfrăţiri.

Evenimentul a fost completat de alocuțiunile susținute de președintele AESGS „Gheorghe I. Brătianu”, dr. Constantin CORNEANU, și col. (r) dr. Ion PETRESCU, co-fondatorul Clubului Militar Român de Reflecție Euroatlantică. Cei doi invitați au trecut în revistă evoluția evenimentelor din spațiul dintre Prut și Nistru în perioada 1917 – 1918, precum și evoluțiile actuale ale Republicii Moldova în noul context geopolitic din spațiul ex-sovieti

președintele AESGS „Gheorghe I. Brătianu”, dr. Constantin CORNEANU

col. (r) dr. Ion PETRESCU, co-fondatorul Clubului Militar Român de Reflecție Euroatlantică

Video: Alocuțiunea președintelui AESGS „Gheorghe I. Brătianu”, dr. Constantin CORNEANU

Video: Alocuțiunea col. (r) dr. Ion PETRESCU, co-fondatorul Clubului Militar Român de Reflecție Euroatlantică

Foto: Semnarea Acordului de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Raionul Hîncești din Republica Moldova

Înregistrare Video HD Semnarea Acordului de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Raionul Hîncești din Republica Moldova

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: