ROMÂNIA BREAKING NEWS

Live: Modificările la legile justiției au scos oamenii în stradă. Marș din Piața Victoriei spre Palatul Parlamentului via Universitate

Live: Modificările la legile justiției au scos oamenii în stradă. Marș din Piața Victoriei spre Palatul Parlamentului via Universitate

UP-DATE / ora  19:00/  Numărul protestatarilorcare compun coloana aflată în marș, se ridică la aproximativ 10.000 de persoane ( Zona Universitate).

Modificările la legile justiției au scos oamenii în stradă. În Piața Victoriei s-au adunat deja câteva mii de persoane, de la ora 18.00, muțimea se îndreaptă în marș spre Paralamentul României via Universitate.

Potrivti paginii de facebook a organizatorilor „Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”.

Alte proteste se desfășoară simultan și în Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Constanţa (Prefectură), Oradea (Piaţa Unirii), Timişoara (Piaţa Victoriei), Sibiu (Piaţa Mare), Braşov (Prefectură), Rădăuţi (Catedrală, cu marş spre Primăria Rădăuţi), Focşani (Piaţa Unirii), Târgu Ocna (Primărie).

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: