ROMÂNIA BREAKING NEWS

Lista prietenilor lui Putin din România via Alexander Dugin & Co, desconspirată de hackerii ucraineni

Hackerii ucraineni au spart un e-mail cu un conținut care poate fi exploziv pentru politica de la noi, dacă s-ar confirma. Din acest e-mail reiese că Vladimir Putin  caută susținători în România printre oamenii politici, oameni de presă, formatori de opinie, analiști, scriitori, actori, preoți, în acest sens existând  și o lista cu nume și prenume. 

 Potrivit unui site ucrainean preluat de portalul românesc ÎnLinieDreaptă, Alexandr Dughin ar vrea în cercul său de influență figuri marcante ale politicii românești, ca fostul președinte Ion Iliescu și fostul premier Adrian Năstase, dar și decani ai unor universități, scriitori, actori, preoți sau jurnaliști.

Site-ul ucrainean,precizează  că un grup de hackeri ruși „Humpty Dumpty” -„Shaltai Boltai”- au spart contul de e-mail al unui colaborator apropiat al lui Aleksandr Dughin, un anume George Gavrisha (care a lucrat și cu fostul ministru pentru Comunicații și Media al lui Putin – Igor Shchyogolev). Gavrisha apare ca asistent personal al lui Dughin, are adresa de email g.george.2004@yandex.ru.

Hackerii au dat publicității o parte din documente care descriu modul de acțiune al cercului lui Dugin, în special pe cel al finanțatorului, Konstantin Malofeev.

Jurnaliștii ucraineni de la Texty au studiat arhiva de email-uri furate de hackeri și susțin că au descoperit o anexă interesantă – „Anexa nr. 1”, întocmită cel mai probabil de staff-ul lui Dughin.

Țări și persoane, în care e necesară crearea unui club de elită și / sau a unui grup de influență prin „Russia Today”, se arată în introducerea Anexei 1.

Iar textul continuă: AGD [Aleksandr Gelyevich Dugin] s-a întâlnit fie personal, fie prin intermediari, și a discutat direct sau indirect perspectiva participării în organizație [clubul elitist pro-rus] și/sau într-o inițiativă informală de influență pro-rusă.

Iată mai jos lista pentru România aflată în anexă:

Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost președinte al României, acum una dintre eminențele cenușii ale Partidului Social Democrat aflat in opoziție cu regimul pro-american al președintelui Băsescu.

Adrian Năstase – fost prim-ministru al României, Președinte al Fundației Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat în politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.

Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi naționaliști ai erei Ceaușescu.

Ilie Bădescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.

Momcilo Luburici – Rector al Universității Dimitrie Cantemir (București)

Doru Tompea – Rector al Universității Petre Andrei (Iasi)

Diana Câmpan – purtator de cuvant al Universității din Alba Iulia (Transilvania)

Călin Mihăescu – conducătorul Mișcării Eurasiatice din România, politolog, conducător al editurii «Eurasiatica».

Ion Gurgu – conducător al Editurii «Predania» (literatură conservatoare, Ortodoxă).

Victor Roncea, jurnalist, redactor șef al portalului de știri și analize http://www.ziaristionline.ro/ (Pe unele chestiuni poate avea poziții incomode, nu e filorus).

Răzvan Marica și Mihai Șomănescu – conduc portalul de știri http://www.activenews.ro

Vasile Ernu – Editor al portalului de analize http://www.criticatac.ro (site anti-globalizare, stângist)

Ioan Valentin Istrati: preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro, post regional în limba română pentru România, Moldova și Bucovina, editor al portalului http://www.doxologia.ro/autor/pr-ioan-valentin-istrati

George Bara – jurnalist, portalul «Ziarul Natiunea» http://www.ziarulnatiunea.ro/

Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicației de analize “Geopolitica”

Aurelian Anghel – sociolog, are poziții conservatoare

Marius Văcărelu – om de știință, profesor la Școală Naționale de Științe Politice și Administrație Publică (București);

Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor și publicist. Eurosceptic, anti-american.

Dan Puric – actor și regizor de teatru și cinema, scriitor ortodox conservator popular.

Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.

Mircea Dogaru – colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

Ovidiu Hurduzeu – Scriitor romano-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative). Critic față de conducerea SUA și a României. Conservator social.

Bogdan Stanciu – conduce Asociația anti-avort “Provita.”

Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la secțiunea românească a site-ului “Vocea Rusiei”

Este foarte posibil ca lista să fi fost întocmită în urma celor două vizite făcute în România de Dughin. Câțiva dintre cei despre care se știe că s-au întâlnit personal cu ideologul eurasianismul sunt pe această listă… pe care o vom completa.

De altfel, Dughin a călătorit foarte mult în străinătate și a creat această rețea de sprjin după ce a fost dat afară de la Universitatea din Moscova (o mișcare care e foarte posibil să fi fost de fațadă, pentru ca Rusia să poată susține că a acționat de capul lui în cazul unor scandaluri de spionaj).

Grupul de hackeri „Shaltai Boltai” (Hopa-Mitică) e renumit pentru acțiunile sale. A spart unul dintre conturile de email ale teroristul rus, agentul GRU ce acționează în estul Ucrainei, Igor Gîrkin – Strelkov, dezvăluind câteva din email-urile schimbate cu fostul „premier” al republicii populare Donețk, rusul Alexander Borodai – ofițer FSB.

De asemenea, săptămâna trecută, în 27 noiembrie, sub titlul „Internaționala Neagră, Malofeev și Dughin” a publicat o arhivă importantă de email-uri care dezvăluie gândirea și acțiunile lui Konstantin Malofeev, sponsor al teroriștilor in estul Ucrainei și al mișcărilor extremiste din state membre ale Uniunii Europene.

Ideologia unui filosof rus apropiat de Kremlin

Alexandr Dughin este un filosof, sociolog și politician rus care conduce Partidul Eurasiatic – o mișcare ce pledează pentru formarea unei alianțe strategice a Rusiei cu țările din Europa de Est și cu unele din Orientul Mijlociu, capabilă să se opună dominației americane.

În același timp, Dughin este și co-fondator al Clubului Izborsk, care îi reunește pe ideologii conservatori din Rusia. El a venit de mai multe ori în România, inclusiv în iunie anul acesta. După vizita din 2013, Dughin a acordat un interviu pentru Vocea Rusiei.

Relația Rusia-România, în viziunea lui Dughin:

Veți vedea că a treia verigă a lanțului regional al apropierii de noua alianță eurasiatică va fi România. Mai mult, intrând în această uniune, România s-ar putea uni cu Moldova, în care s-ar fi reintegrat Transnistria. Toată lumea ar avea de câstigat” aprecia atunci ideologul lui Vladimir Putin. Experții în geopolitică spun că proiectele lui Alexandr Dughin nu trebuie ignorate, mai ales în această perioadă tensionată între Vest și Est. 

Surse: inliniedreapta.net, digi24.ro, texty.org.ua

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.