ROMÂNIA BREAKING NEWS

Lira sterlină, la cea mare scădere din ultimii șase ani

Lira sterlină, la cea mare scădere din ultimii șase ani

Lira sterlină a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii șase ani, după ce primarul Londrei și-a anunțat sprijinul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

862c26d68bfccf2389c7809c27564cf8David-Cameron-009 Subiectul dezbină profund Partidul Conservator: așa-numitul Brexit este susținut și de șase membri ai guvernului.  Premierul David Cameron pledează, însă, pentru rămânerea în Uniune.

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, este unul din cei mai populari politicieni britanici. Tabăra care dorește părăsirea Uniunii Europene a găsit astfel liderul carismatic care-i lipsea.

Opțiunea primarului l-a luat prin surprindere chiar și pe tatăl său, fost europarlamentar, care susține, dimpotrivă, rămânerea Marii Britanii în Uniune.

Analiștii cred că Johnson urmărește să devină liderul conservatorilor, dacă David Cameron va pierde referendumul și va fi nevoit să se retragă.

Mai mulți șefi de stat și de guvern străini s-au pronunțat, de asemenea, pentru rămânerea Marii Britanii în Uniune. Cameron a declarat, în Parlament, că singurul lider străin care ar putea dori Brexitul ar fi Vladimir Putin.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Lira sterlină, la cea mare scădere din ultimii șase ani

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: