ROMÂNIA BREAKING NEWS

Lira sterlină, la cea mare scădere din ultimii șase ani

Lira sterlină, la cea mare scădere din ultimii șase ani

Lira sterlină a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii șase ani, după ce primarul Londrei și-a anunțat sprijinul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

862c26d68bfccf2389c7809c27564cf8David-Cameron-009 Subiectul dezbină profund Partidul Conservator: așa-numitul Brexit este susținut și de șase membri ai guvernului.  Premierul David Cameron pledează, însă, pentru rămânerea în Uniune.

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, este unul din cei mai populari politicieni britanici. Tabăra care dorește părăsirea Uniunii Europene a găsit astfel liderul carismatic care-i lipsea.

Opțiunea primarului l-a luat prin surprindere chiar și pe tatăl său, fost europarlamentar, care susține, dimpotrivă, rămânerea Marii Britanii în Uniune.

Analiștii cred că Johnson urmărește să devină liderul conservatorilor, dacă David Cameron va pierde referendumul și va fi nevoit să se retragă.

Mai mulți șefi de stat și de guvern străini s-au pronunțat, de asemenea, pentru rămânerea Marii Britanii în Uniune. Cameron a declarat, în Parlament, că singurul lider străin care ar putea dori Brexitul ar fi Vladimir Putin.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Lira sterlină, la cea mare scădere din ultimii șase ani

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: