ROMÂNIA BREAKING NEWS

Limba Română în topul celor mai vorbite limbi din lume. Este vorbită în 20 de țări

Ethnologue – Languages of the World a publicat în cadrul celei de a 16-a ediții topul celor mai vorbite limbi din lume. Clasificarea ține cont de numărul de vorbitori nativi, care au ca limbă maternă respectiva limbă, dar și de numărul de state în care o limbă este vorbită oficial.

Pe primul loc este chineza, cu peste 1,2 miliarde de vorbitori, limba fiind vorbită în 31 de țări. Urmează spaniola, cu 329 de milioane de vorbitori în 44 de țări și engleza cu 328 de milioane de vorbitori nativi, limba fiind vorbită în 112 state, scire Descoperă.ro.

Următoarele locuri sunt completate de limba: araba, hindi, bengaleza, portugheza, rusa, japoneza și germana.

Limba română ocupă locul 40 în clasament, cu aproximativ 23,4 milioane de vorbitori nativi. Limba, cu toate dialectele ei, este vorbită oficial în 20 de țări: Australia, Azerbaidjan, Canada, Croația, Cehia, Finlanda, Ungaria, Israel, Kazakhstan, Kârgâzstan, România, Republica Moldova, Mozambic, Rusia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina, Statele Unite, Uzbekistan.

Ethnologue – Languages of the World este o enciclopedie online care prezintă date despre cele 6.909 limbi vorbite în prezent în întreaga lume.

Sursa: independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.