ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Limba Noastră» redevine «Limba Noastră cea Română»

Deputații AIE din cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități au votat, la propunerea PL, în favoarea redenumirii sărbătorii «Limba Noastră» în «Limba Noastră cea Română». Deputații PCRM, care au lipsit din sală, susțin că decizia este una anti-constituțională.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, citat de tv7.md, a declarat în cadrul ședinței că acest proiect nu încalcă Constituția. Legea supremă nu are nicio referire la sărbătoarea «Limba Noastră». Deputatul PCRM, Sergiu Sârbu, a declarat jurnaliștilor că modificarea propusă de PL contravine articolului 13 din Constituție (care stipulează că limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, n.r.). «Acest proiect ar aduce mai multă divergențe în societate. Este o problemă foarte sensibilă, deoarece marea majoritatea a cetățenilor spun că vorbesc limba moldoveancă», a remarcat parlamentarul.
Proiectul urmează să fie supus votului în plenul Parlamentului. Deocamdată nu este cunoscută ziua în care acest lucru se va întâmpla.

sursa: ziaruldegarda

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: