ROMÂNIA BREAKING NEWS

Liderul separatiștilor pro-ruși – Strelkov: „După ce pierdem, eu și Putin vom fi colegi de celulă la Haga”/„…la Moscova poate urma un Maidan în primăvară”

Igor Girkin (Strelkov), comandantul teroristilor care au capturat orasul Slaviansk din Donbas și fost „ministru al apararii” in autoproclamata republica populara Donetk, este convins ca impreuna cu președintele rus Vladimir Putin va ajunge sa fie judecat de Tribunalul Militar Internațional de la Haga.

Declaratia a fost facuta in cadrul unui interviu acordat pe 13 decembrie televiziunii ruse „Rain” (Dojdy), citat de paginaderusia.ro.

Potrivit lui Strelkov, în perioada armistițiului Ucraina în …„ritm frenetic își restabilește armata„, pentru ca niciun „turist” (militar rus -n.r.) sa nu poata schimba echilibrul de forte de pe câmpul de luptă„.

In această iarnă sancțiunile occidentale ar trebui să submineze serios dorința poporului rus sa apere „lumea rusă„, dar mai ales – loialitatea funcționarilor noștri (deja extrem de îndoielnică). Iar NATO, între timp, ar trebui să finalizeze pregatirea opiniei publice care sa-și dea acordul pentru un ajutor militar direct, inclusiv intervenția armată în conflict, pentru apararea „suveranitatii Ucrainei„, – spune Strelkov.

Potrivit acestuia, pâna in primăvară, populația din „complet distrusulDonbas va ajunge sa-l urască pe Putin; numărul de refugiați va creste cu câteva sute de mii, iar armata Ucrainei, care va fi intărita cu trupe NATO, va ataca fortele separatiste. „Fără o intervenție la scara larga a armatei ruse, atacul Ucrainei va duce la o înfrângere rapidă a fortelor inferioare și demoralizate ale separatistilor„.

Strelkov avertizeaza despre posibilitatea unui „Maidan la Moscova”, care ar putea începe pe fondul „colapsului economic” și al „trădarii directe a populației ruse din Donbas„.

Dacă Putin va continua în același spirit, atunci cred că vom ajunge să fim vecini … de celulă la Haga. Dar asta numai in cazul in care vom ajunge în viață acolo” – spune ex-ministrul separatist.

După înfrângerea sa de la Slaviansk și contraofensiva fortelor ucrainene, acum fostul „prim-ministru” al DNR (Republica Populara Donetk) Alexandr Boroday l-a demis pe Strelkov de la conducerea operatiunilor militare.

Potrivit lui Strelkov, acțiunile lui Boroday au fost conduse de consilierul prezidențial Vladislav Surkov. Teroristul sustine ca acest Surkov considera „Novorossia” drept un proiect de succes pentru sifonarea fondurilor de la bugetul de stat rusesc.

„Mai exact el s-a distins extraordinar în această privință în Osetia de Sud, dar și în alte regiuni, unde a coodonat în acelasi mod „ajutorul rusesc„, – a declarat fostul rebel.

Sursa: deschide.md prin R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: