ROMÂNIA BREAKING NEWS

UMILINȚE DE NEIMAGINAT PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL ÎN LIMBA ROMÂNA ÎN TRANSNISTRIA ! Liceul „Ștefan cel Mare” din Grigoriopol, școala care activează de 11 ani în exil (TRANSNISTRIA)/ REPORTAJ VIDEO

UMILINȚE DE NEIMAGINAT PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL ÎN LIMBA ROMÂNA ÎN TRANSNISTRIA !  Liceul „Ștefan cel Mare” din Grigoriopol, școala care activează de 11 ani în exil (TRANSNISTRIA)/ REPORTAJ VIDEO

Mai bine de 10 ani, elevii Liceului “Ștefan cel Mare și Sfânt” din orașul Grigoriopol, sunt nevoiți să treacă zilnic prin una din vamele transnistrene. Pentru a putea învăța materia de studii în limba română, cei aproape 200 de elevi sunt transportați cu patru autocare din Grigoriopol la Doroțcaia, unde rămân să învețe după ce elevii băștinași le cedează clasele.

De multe ori, elevii au fost percheziționați și intimidați de vameșii transnistreni. Însă, nici aceaste umilințe nu i-a întors din drumul spre școala cu grai românesc.

Urmăriți povestea lor în reportajul ce urmează:


SURSA: Moldova.ORG

 

Articole recomandate de rbnpress.info :

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: