ROMÂNIA BREAKING NEWS

La Râmnicu Vâlcea, patru tineri au construit un performant și original smartphone românesc, într-un garaj, întocmai ca legendarul antreprenor

La Râmnicu Vâlcea, patru tineri au construit un performant și original smartphone românesc, într-un garaj, întocmai ca legendarul antreprenor

Deşi nu e primul smartphone de producţie românească, succesul tinerilor IT-işti a ajuns deja la urechile unor cumpărători și deja au 130 de precomenzi potrivit digi24 citat de romaniabreakingnews.ro

Patru tineri, trei IT-işti şi un absolvent de Conservator, dar pasionat de tehnică, şi-au unit ideile pentru acest proiect. Ştefan Epistatu vrea încă din 2012 să-şi construiască un telefon pe gustul lui, nu condiţionat de cele de pe piaţă. A avut nevoie de 5 ani să vadă proiectul gata.

Ştefan Epistatu, iniţiator proiect: „Placa de bază este concepută sută la sută de mine. Acum am reuşit să aducem la 4 giga de memorie de RAM şi la o memorie de stocare de 64 giga. Are o baterie de 15.800 amperi.”

Carcasa este din aluminiu şi vine din China, alături de display, iar unele componente sunt printate 3D în atelierul din Vâlcea. Camera foto de pe faţă are 13 megapixeli, cea de pe spate 8, iar rezoluţia ecranului este de 1920X1080. Tinerii susţin că un punct forte al afacerii pe care o dezvoltă este serviciul de garanţie.

Marius Vasilescu, asociat: Dacă este vreo problemă de soft, o problemă tehnică suntem foarte fericiţi să primim telefonul şi să oferim unul nou.”

O sută treizeci de telefoane au fost deja plătite şi urmează să fie livrate la începutul anului viitor.

Potrivit ramnicuvalceaweek.ro citat de romaniabreakingnews.ro, în primă etapă vor fi lansate 3 modele de smartphone-uri Ege: Modelul premium la 2000 de lei, modelul middle în jur de 1490 lei şi modelul simple la 1100 de lei.

Dispozitivul va fi fabricat la EGroup Ege, a treia companie românească din domeniu. Fabrica deja a testat primele modele iar feed-backul este unul bun, după cum spun repretentanţii, având deja aproximativ 150 de precomenzi. Atelierul de lucru este în zona Copăcelu şi pentru început vor funcţiona 2 magazine, unul în Râmnicu Vâlcea şi al doilea în Târgu Jiu. Telefoanele Ege au performantele unui S8, au o carcasă completă din Aluminiu şi cu ecran full HD. Mai mult, spun cei de la Ege, clientul nu va sta într-un magazin Ege mai mult de 20 de minute pentru garanţie.

Sloganul noului Smartphone produs la Vâlcea este  „I’m getting smarter everyday”

Dacă are o defecţiune tehnică va primi pe loc un nou telefon. Dacă are ecranul spart va plăti doar schimbul de display dar va primi un telefon nou”, spune Ştefan Epistatu, reprezentantul Ege.

Este un prim pas în industria de tehnologie pentru cei de la Ege, în viitorul apropiat urmează să deschidă o linie de asamblat drone, tot în Vâlcea.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: