ROMÂNIA BREAKING NEWS

La presiunile Rusiei, R. Moldova va solicita amânarea implementării pachetului energetic III al UE

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr va solicita pentru Republica Moldova aprobarea Deciziei Consiliului Ministerial al Comunității Energetice referitor la derogări în timp, pentru transpunerea și implementarea Directivei 2009/73/EC pentru sectorul de gaze naturale, transmite Romanian Global News.

 

Derogarea va viza articolul 9 al Directivei, ce prevede separarea activităților de transport de cea de furnizare și distribuție a gazelor naturale. Termenul limită solicitat de transpunere și implementare a articolului 9 al Directivei date pentru Republica Moldova este 2020”

„Principala chestiune pentru Republica Moldova, discutată în cadrul Consiliului Ministerial al Comunității energetice, vizează implementarea Pachetului Energetic 3 în Republica Moldova, în special domeniul ce ține de piața gazelor naturale.
în textul comunicatului.

Practic acest lucru arata slabiciunea guvernului de la Chisinau care cedeaza astfel santajului Rusiei legat de apropierea celui de-al doilea stat romanesc de Uniunea Europeana.

sursa:  rgnpress.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: