ROMÂNIA BREAKING NEWS

La mulți ani, „Zorile Bucovinei”! Cea mai veche publicație românească din Ucraina, a împlinit 75 de ani! ZORILE BUCOVINEI” STĂ DE VEGHE LA HOTARELE LIMBII ROMÂNE

La mulți ani, „Zorile Bucovinei”! Cea mai veche publicație românească din Ucraina, a împlinit 75 de ani! ZORILE BUCOVINEI” STĂ DE VEGHE LA HOTARELE LIMBII ROMÂNE

Zorile_Bucovinei_-_foto_de_BucPress.eu

„Zorile Bucovinei”, una din cele mai vechi publicații românești din regiunea Cernăuți, și-a marcat în cea de-a cincea zi a mărțișorului frumosul și remarcabilul jubileu de 75 de ani.  Evenimentul în cauză a fost sărbătorit în incinta Palatului „Tineretul Bucovinei” din centrul regional în prezența unui public minunat, a zoriștilor  de ieri și de azi, a numeroșilor prieteni și cititori ai publicației, precum și alături de unii invitați ai redacției, informează BucPress.eu din Cernăuți citata de romaniabreakingnews.ro

Redactorul-șef al publicației jubiliare, domnul Nicolae Toma, a mulțumit celor care continuă să susțină apariția ziarului, veteranilor zoriști care și-au dedicat ani frumoși pe tărâmul ziaristicii, promovând limba română, cultura neamului și istoria vetrelor noastre strămoșești în paginile ziarului „Zorile Bucovinei”, care e prezent în casele românilor cernăuțeni de 75 de ani. Prezentatorii spectacolului, Diana Toma și Daniel Zegrea au avut grijă ca invitații sărbătorii să fie prezenți în scenă, pentru a transmite gânduri frumoase celor care continuă să contribuie la apariția publicației îndrăgite de românii din nordul Bucovinei,  iar interpreții dragi veniți din toată regiunea ca să împarte bucuria acestui eveniment jubiliar – să evolueze în fața spectatorilor, potrivit radio Cernăuți.

De remarcat faptul că la eveniment a participat întregul corp diplomatic al României acreditat la Cernăuți în frunte cu doamna Eleonora Moldovan, Consul general, care a transmis un mesaj de felicitare și un cadou colegilor zoriști. Din partea primăriei orașului Cernăuți a fost prezent dl Leon, iar din partea Consiliului regional Cernăuți, domnul peședinte – Ion Muntean, care au transmis, la rândul lor, urări de sănătate și succese colectivului de creație al ziarului „Zorile Bucovinei”.

 

Lideri ai asociațiilor culturale românești, scriitori, oameni de cultură, preoți, cititori fideli și corespondenți netitulari, rând pe rând și-au făcut apariția în fața publicului, adresând cuvinte alese colectivului redacțional al celei mai vechi publicații românești din Ucraina, iar artiștii amatori și colectivele corale și folclorice cu renume din întreaga regiune au reușit să reaprindă în sufletele spectatorilor  o rază de lumină și speranță  prin acele minunate cânece și dansuri strămoșești, care au răsunat pe parcursul celor aproape cinci ore de sărbătoare, mai informează sursa citată.

 

Colectivul de redacție al portalului de știri BucPress.eu din Cernăuți se alătură la mesajele adresate din partea prietenilor ziarului „Zorile Bucovinei” și le transmit colegilor de condei urări de sănătate, succese și realizări frumoase, iar publicației – ani lungi de viață și să fie așteptată și citită în fiecare casă de români. Autor-sursă:  Vitalie Zâgrea BucPress.eu / Fotografii de BucPress.eu

ZORILEBUCOVINEI

„ZORILE BUCOVINEI” STĂ DE VEGHE LA HOTARELE LIMBII ROMÂNE

„Omul trebuie să aibă și prieteni, și dușmani. Prietenii îl învață ce trebuie să facă, iar dușmanii îl obligă să facă ce trebuie”, afirma Nicolae Iorga. Dincolo de orice, „Zorile Bucovinei” e prietenul fidel al românilor înstrăinați de Țară ce ne însoțește pașii vieții efemere pe acest pământ, îndrumându-ne și învățându-ne cum să ne  iubim Neamul, să ne păstrăm Limba maternă, datinile, să nu ne înstrăinăm copiii de Rădăcini. De altfel,  după Dan Puric prietenia nu este altceva  „decât acel minunat privilegiu al sufletului în care adevărul se poate odihni?” Or, „Zorile Bucovinei” e oaza unde înfloresc speranțele românilor, unde odihnește adevărul.

De această importantă și îndrăgită publicație mă leagă o prietenie durabilă de  cel puțin jumătate de veac –  încă de când se numea „Bucovina sovietică” nu lipsea din casa noastră. Cu un asemenea prieten sincer și devotat nu-ți este frică să purcezi la drum sau, mai bine zis, să-ți continui calea, fie ea și spinoasă.

 Adevărul e că fie el cât de anevoios, drumul nu e o povară, dacă la capătul lui te așteaptă un vis. Visul nostru, împărtășit de „Zorile Bucovinei”, publicație ce stă de veghe la hotarele Limbii Române întru păstrarea ființei naționale, e să ne menținem cu demnitate perenitatea pe aceste plaiuri străbune.

La ceas jubiliar, când orologiul Cetății Românismului din nordul Bucovinei – „Zorile Bucovinei” bate cea de-a 75-a aniversare,  urez celor câțiva colaboratori ai ziarului,  care, activând în condiții economice dificile, prin dăruire profesională și patriotică cu suflet, menține speranța  „Zorilor” noastre de a ne păstra identitatea, de a dăinui prin Limba strămoșească, prin datini și credință, multă sănătate, aspirațiile să le urce dealul, să-și vadă visele înaripate și doleanțele realizate.

Să trăiți, dragi prieteni, să-nfloriți, ca merii, ca perii, în mijlocul primăverii, la anul și la mulți, mulți ani!

Nicolae MINTENCU, corespondent netitular, Învățător Emerit al Ucrainei  / zorilebucovinei.com

Publicat de romanibreakingnews.ro  /

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: