ROMÂNIA BREAKING NEWS

La Chișinău se pune problema! Care ar fi procedura de destituire din funcție a lui Igor DODON?

La Chișinău se pune problema! Care ar fi procedura de destituire din funcție a lui Igor DODON?

Președintele Parlamentului, Andrian Candu (foto), spune că șeful statului Igor Dodon doar se declară președintele tuturor, în realitate, însă, faptele demonstrează contrariul. În cadrul emisiunii „Piatnița” de la RTR Moldova, speakerul a explicat care ar fi procedura de destituire din funcție a șefului statului, potrivit agora.md, citata de romaniabreakingnews.ro

„El declarativ este preșesintele tuturor, dar promovează inițiativele PSRM. Noi suntem în relații instituționale bune. Sunt emoții și din partea noastră și a dânsului. Important este să nu fie conflic anticonstituțional între noi. Deocamdată sunt doar declarații că nu va promulga un proiect sau altul. Vom vedea”, a declarat Candu.

Speakerul a mai adăugat că pentru a iniția procedura de demitere a președintelui este necesară constatare încălcării constituționale.

„Pentru a iniția revocare este necesară constatarea încălcării, este nevoie să fie formată o comisie care să vină cu dovezi, apoi raportul comisiei să fie trimis Curții Constituționale. Da, eu nu sunt de acord cu pozițiile președintelui care aduce anume elemente ce dezbină societatea, cum ar fi limba, istoria. Timp de 26 de ani ele nu au adus la nimic bun. Noi avem viziuni diferite și suntem în opoziție pe multe aspecte”, a mai precizat șeful Legislativului.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: