ROMÂNIA BREAKING NEWS

La Chișinău a fost lansat serviciul de patrulare al poliției pe biciclete

La Chișinău a fost lansat serviciul de patrulare al poliției pe biciclete

Astăzi, sâmbătă 10 octombrie, a fost lansat la Chişinău noul serviciul de patrulare al Inspectoratului Naţional de Patrulare din cadrul Poliției Naționale.

Ambasada Statelor Unite la Chişinău, a suportat finanțarea acestui serviciu Serviciul de patrulare în valoare de peste 1.300.000 lei. Tot Ambasada SUA a organizat și instruirile practice şi teoretice pentru poliţiştii de patrulare pe biciclete, care au fost conduse de experţi în domeniu din SUA. Serviciul de patrulare pe biciclete urmează a fi prezent, în special, în zonele pietonale, de agrement şi odihnă din Chişinău. Ulterior, acesta ar putea fi extins, la nivel naţional, în baza evaluării rezultatelor obţinute în perioada de pilotare

Prezent cu ocazia lansării acestui serviciu de patrulare, ambasadorul SUA la Chișinău, James D.Pettit a declarat:

„Obiectivul pe care  îl urmăreşte acest tip de activitate poliţienească este de a deservi comunitatea în baza unui parteneriat care scoate la iveală adevăratele probleme cu care se confruntă. Plutonul de poliţişti de patrulare pe biciclete reprezintă schimbarea reală în partea ce ţine de modului de interacţiune cu oamenii. Vreau să cred că noua subdiviziune se va remarca şi va reuşi să contribuie pozitiv asupra felului în care publicul percepe poliţia”

Acest tip de patrulare, nou introdus în Republică,  și-a demonstrat pe larg avantajele în țările în care a fost introdus și anume permite apropierea de comunitate, oferă posibilitatea de ajunge în locuri greu accesibile atât pentru patrularea rutieră cât, şi chiar, pentru cea pedestră, est mai rapid şi mai eficient în prevenirea şi combaterea crimelor.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: