ROMÂNIA BREAKING NEWS

La Baza Militară Mihail Kogălniceanu a început desfășurarea exercițiului multinațional TOBRUQLEGACY 17

La Baza Militară Mihail Kogălniceanu a început desfășurarea exercițiului multinațional TOBRUQLEGACY 17
Astăzi, 12 iulie, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului TOBRUQLEGACY17.

TOBRUQ LEGACY 17 face parte din seria de exerciții desfășurate în cadrul SABERGUARDIAN17 – cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat în regiunea țării noastre.
Exercițiul de apărare aeriană cu baza la sol (SBAD – Surface Based Air Defence), se va desfășura în perioada 12-22 iulie, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu și Tabăra de Instrucție și Poligonul de Trageri Sol-Aer, Capu Midia, alături de alte 15 țări membre NATO.

Forțele Aeriene Române participă cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK și aeronave de tip MiG21LanceR și IAR99Șoim, precum și aeronave Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocate la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

Statele Unite ale Americii participă cu sisteme de rachete PATRIOT și AVENGER, Slovenia cu sisteme de rachete SA-24, iar Forțele Terestre Române cu sisteme de apărare antiaeriană SA-6 și GEPARD.

În cadrul exercițiului se vor executa misiuni de marcare a țintelor, planificarea și executarea dislocării unei baterii de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK din poziția de bază în poligonul din Capu Midia, precum și executarea de trageri reale cu sistemele de apărare antiaeriană.

Scopul exercițiului constă în antrenarea unitățilorNATO de apărare aeriană cu baza la sol, planificarea, dislocarea și executarea unor operații de apărare aeriană a teritoriului, într-un mediu multinațional, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate a forțelor SBAD în acord cu standardele și procedurile NATO.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: