ROMÂNIA BREAKING NEWS

La al 31-lea Summit UE – Rusia, desfășurat la Ekaterinburg, discursuri multe, propuneri și politețuri diplomatice, despre conflictul transnistrean ! Dar în final rămâne tot cum vrem noi, Rusia !

 Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, într-un discurs adresat președintelui rus, Vladimir Putin,  „Conflictul transnistrean poate fi soluționat…”

…poate fi soluționat daca Rusia își retrage armata de ocupație, iar așa zisul stat transnistrean cu toate forțele sale generatoare de instabilitate, surse de conflict și provocări la adresa românilor și statului R.Moldova își încetează existența. Ceea ce însă nu se va întâmpla ! Pentru că de veacuri Transnistria, Basarabia, este poarta și rampa de lansare pentru cucerirea Europei (recucerirea), indiferent de situația defavorabilă aparent din punct de vedere militar și geopolitic, Rusia nu va renunța niciodată la visul ei lăsat ca testament de la Petru cel Mare !  pe care îl urmărește acum în plan economic în Europa și în plan militar în R.Moldova-Transnistria.  n.r.

Conflictul transnistrean poate fi solutionat, a declarat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, intr-un discurs adresat președintelui rus, Vladimir Putin, la finalul celui de-al 31-lea Summit UE – Rusia, desfasurat la Ekaterinburg. „Am evidentiat necesitatea de a consolida cooperarea in materie de securitate in Europa, incepand cu conflictele prelungite din vecinatatea noastra comuna. Am evocat necesitatea solutionarii conflictului transnistrean. Principiile de baza ale unui viitor acord ar trebui sa fie stabilite acum. Acesta este un conflict care poate fi solutionat”, a declarat presedintele Consiliului European. Aceeasi pozitie oficialul european a exprimat-o si pe contul sau de Twitter. “Avem nevoie de o solutionare cuprinzatoare a conflictului transnistrean. Acesta este un conflict care poate fi solutionat”, a scris Herman Van Rompuy in mesajul postat pe platforma de socializare

Nu vor recunoasterea Transnistriei

Locuitorii de peste Prut nu vor ca Executivul de la Chișinau sa recunoasca regiunea transnistreana ca pe un stat. Așa arata datele sondajului „Barometrul Socio-Politic”, realizat de Institutului de Marketing si Sondaje IMAS-INC Chisinau. Potrivit studiului, 52% dintre respondenti au fost de acord cu faptul ca Transnistria trebuie sa revina in componenta Republicii Moldova, iar 41% sunt de parere ca Guvernul de la Chișinau nu ar trebui sa recunoasca regiunea transnistreana ca pe un stat. in același context, 28% dintre moldoveni considera ca Transnistria ar trebui sa revina Republicii Moldova, dar sa aiba autonomie administrativa iar 11% au fost impotriva.

SURSA: karadeniz-press.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: