„Kurtos Kolac” va fi înregistrat ca produs tradițional românesc la Uniunea Europeană!

Achim Irimescu este ministru-consilier în cadrul Reprezentanței permanente a României la Bruxelles și șeful secției Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

El a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între mai 2012 – februarie 2014, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin –

“Am vorbit în acest sens (în ceea ce privește kurtos kolac – ul, n.r.) cu oficialii din Ungaria și am stabilit de comun acord că este produs românesc, dar nu am găsit până acum o asociație care să-l promoveze”, a afirmat Irimescu la audierile comisiilor parlamentare pentru Agricultură, citat de businessmagazin.ro

Ministrul vrea să înregistreze și salamul de Sibiu, telemeaua de Ibănești și peștele Novac Afumat ca produse tradiționale românești.

“Mai vrem să mai protejăm salamul de Sibiu și telemeaua de Ibănești (…). Se mai pune problema afumatului de Novaci, care are o problemă că este promovat de un agent economic și nu de către o asociație”, a mai spus Irimescu.

Comisiile parlamentare pentru Agricultură l-au avizat, luni, în unanimitate, pe Achim Irimescu pentru funcția de ministru al Agriculturii.

Publicat de romaniabreakingnews.ro  / Sursa: Mediafax.ro