ROMÂNIA BREAKING NEWS

Klaus Iohannis: Unirea României cu R. Moldova subiect de analiza CSAT la finele anului.

Klaus Iohannis: Unirea României cu R. Moldova subiect de analiza CSAT la finele anului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării că despre o eventuală unire cu republica Moldova se va discuta și va fi tratat acest subiect într-o strategie care va fi prezentată în CSAT la finele acestui an. Iohannis a îndemnat să se facă o deosebire între discuțiile constructive pe această temă și eventualele declarații populiste ce se vor face în următoarele luni, dat fiind că vor fi campanii electorale și în România și în Republica Moldova.

„Solicitarea noastră în CSAT a fost ca în scurt timp să se contituie un grupul de lucru și această strategie (privind relația pe termen mediu și lung cu Republica Moldova – n.r.) să se adreseze tuturor temelor relevante în relația dintre România și Republica Moldova. Din capul locului, în discuția avută în CSAT, am atras atenția că trebuie să facem deosebire între abordările foarte serioase pe care le putem avea în relația dintre cele două state și abordările populiste și electoraliste care ar putea apărea în zilele și lunile următoare, dat fiind că în România vom avea alegeri parlamentare, iar în Republica Moldova alegeri prezidențiale. Discuția despre o eventuală unire se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la finele anului”, a declarat Klaus Iohannis.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: