ROMÂNIA BREAKING NEWS

Klaus Iohannis – prima vizita la Varsovia ca presedinte al Romaniei

Klaus Iohannis – prima vizita la Varsovia ca presedinte al Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seara, la plecarea spre Polonia, ca relatia cu aceasta tara reprezinta o prioritate pentru Romania.

Sunt bucuros sa efectuez prima vizita la Varsovia ca presedinte al Romaniei, la invitatia domnului presedinte al Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski. Relatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania, atat in plan european, cat si transatlantic, subliniata de existenta unui Parteneriat Strategic. Tarile noastre sunt legate de o istorie comuna, de o cooperare si de o solidaritate in momente cruciale„, a spus Iohannis, pe aeroportul „Henri Coanda”.

Acesta a explicat ca vizita va incepe joi dimineata, cu o intalnire cu presedintele Bronislaw Komorowski, urmata de intrevederi cu Radoslaw Sikorski, Presedintele Seimului (Camera inferioara a Parlamentului – n.red.), dupa care cu Bogdan Borusewicz, presedintele Senatului.

Ziua de joi va fi incheiata cu o intalnire cu comunitatea romanesca, care va avea loc la sediul Ambasadei.

Nu in ultimul rand, pentru vineri dimineata sunt programate convorbiri cu premierul polonez Ewa Kopacz.

Agenda discutiilor cuprinde subiecte legate de evolutia relatiilor bilaterale din punct de vedere economic, politic si militar. Avem in vedere proiecte concrete de cooperare intre Romania si Polonia in cadrul UE si NATO, cu accent pe cooperarea regionala. Vom discuta si tema securitatii cu referire, in mod special, la chestiunea Ucraina. Ambele state, atat Romania, cat si Polonia, au un interes major fata de vecinatatea estica. De aceea, cred ca exista premise ca impreuna, Romania si Polonia, sa joace un rol major in configurarea cooperarii NATO si UE cu partenerii din regiune„, a mai declarat Klaus Iohannis.

Sursa: Ziare.com prin România Breaking News

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: