ROMÂNIA BREAKING NEWS

Klaus Iohannis: Onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă că România își acceptă trecutul

Klaus Iohannis: Onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă că România își acceptă trecutul

Președintele Klaus Iohannis subliniază că onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă a faptului că România își acceptă trecutul.

Onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă a faptului că România își acceptă trecutul și se poziționează de partea valorilor democratice”, se arată în mesajul transmis de șeful statului la un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, mesaj prezentat de consilierul prezidențial Andrei Muraru informează de Agerpres.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit președintelui, România a demonstrat că poate fi considerată un lider regional în problematica prezervării memoriei Holocaustului.

Iohannis a amintit, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, progresele pe care România le-a înregistrat în ultimii ani privind recuperarea memoriei Holocaustului atât la nivel educațional, cât și în privința adoptării unei legislații coerente în combaterea antisemitismului, rasismului și xenofobiei.

El a adăugat că, deși tendințele extremiste nu își găsesc susținerea în societatea românească, aceasta nu este complet ferită de „aceste toxice ispite”.

„Resuscitarea lor poate fi stagnată doar printr-o cooperare strânsă între decidenți și cel mai important printr-o educație sănătoasă, de aceea, tinerii de astăzi trebuie să știe ce a fost Holocaustul, cine au fost responsabilii, precum și cine au fost victimele lor”, a evidențiat președintele.

Doar apărând valorile democrației și drepturile celuilalt se poate trăi în pace și armonie, a indicat Iohannis în mesaj.

„Cred că un rol important în transmiterea adevăratului istoric generațiilor de astăzi și celor care vor urma revine Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România pentru a cărui înființare am pledat încă de la începutul mandatului meu. Acest proiect a prins contur și sunt convins că va deveni un adevărat spațiu simbolic pentru a nu uita niciodată suferințele evreilor din România și pentru a păstra vie moștenirea cultural iudaică”, a transmis președintele.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: