ROMÂNIA BREAKING NEWS

Klaus Iohannis: Onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă că România își acceptă trecutul

Klaus Iohannis: Onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă că România își acceptă trecutul

Președintele Klaus Iohannis subliniază că onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă a faptului că România își acceptă trecutul.

Onorarea victimelor Holocaustului este o dovadă a faptului că România își acceptă trecutul și se poziționează de partea valorilor democratice”, se arată în mesajul transmis de șeful statului la un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, mesaj prezentat de consilierul prezidențial Andrei Muraru informează de Agerpres.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit președintelui, România a demonstrat că poate fi considerată un lider regional în problematica prezervării memoriei Holocaustului.

Iohannis a amintit, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, progresele pe care România le-a înregistrat în ultimii ani privind recuperarea memoriei Holocaustului atât la nivel educațional, cât și în privința adoptării unei legislații coerente în combaterea antisemitismului, rasismului și xenofobiei.

El a adăugat că, deși tendințele extremiste nu își găsesc susținerea în societatea românească, aceasta nu este complet ferită de „aceste toxice ispite”.

„Resuscitarea lor poate fi stagnată doar printr-o cooperare strânsă între decidenți și cel mai important printr-o educație sănătoasă, de aceea, tinerii de astăzi trebuie să știe ce a fost Holocaustul, cine au fost responsabilii, precum și cine au fost victimele lor”, a evidențiat președintele.

Doar apărând valorile democrației și drepturile celuilalt se poate trăi în pace și armonie, a indicat Iohannis în mesaj.

„Cred că un rol important în transmiterea adevăratului istoric generațiilor de astăzi și celor care vor urma revine Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România pentru a cărui înființare am pledat încă de la începutul mandatului meu. Acest proiect a prins contur și sunt convins că va deveni un adevărat spațiu simbolic pentru a nu uita niciodată suferințele evreilor din România și pentru a păstra vie moștenirea cultural iudaică”, a transmis președintele.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: