ROMÂNIA BREAKING NEWS

Klaus Iohannis – „Am discutat cu președintele Poroșenko cu privire la nevoia de a răspunde mai bine necesităților și doleanțelor românilor din Ucraina”

minoritatea românească (...) pot să reprezinte un foarte important element de legătură între statele noastre, care să sprijine consolidarea relației noastre bilaterale.
Klaus Iohannis – „Am discutat cu președintele Poroșenko cu privire la nevoia de a răspunde mai bine necesităților și doleanțelor românilor din Ucraina”

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko se află într-o vizită de stat în România, la invitația omologului său, Klaus Iohannis, președintele României informează romaniabreakingnews.ro

Printre temele discuției dintre cei doi șefi de stat, au fost abordate și cele referitoare la minoritățile ucraineană din România și cea română din Ucraina.

În contextul acestor discuții, Președintele României Klaus Iohannis a subliniat –

„(…) pentru relația noastră bilaterală; acestea pot să reprezinte un foarte important element de legătură între statele noastre, care să sprijine consolidarea relației noastre bilaterale. Minoritatea ucraineană din România beneficiază de un sprijin considerabil din partea statului român – aproximativ 1,6 milioane de euro/an. Am discutat cu președintele Poroșenko cu privire la nevoia de a răspunde mai bine necesităților și doleanțelor românilor din Ucraina (…) Reluarea activității Comisiei guvernamentale pentru minorități, după o pauză prea lungă – de 10 ani – va contribui, cu siguranță, la atingerea acestui obiectiv.”

„Deschiderea cât mai rapidă a Consulatului României de la Solotvino este foarte importantă. Avem multiple interese comune, mai ales în zona de graniță, în domeniul interconectării energetice”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

„(…) am căzut de acord că este important să dezvoltăm proiecte transfrontaliere și regionale de cooperare în diverse domenii – economic, turistic, mediu, construcție de infrastructură (…) am evocat posibilitatea construirii podului de pe Tisa, Sighet – Solotvino (…) am discutat, totodată, de mai buna aplicare a Acordului de mic trafic de frontieră, de avansarea proiectelor de infrastructură și de deschiderea de noi puncte de frontieră – a mai declarat Iohannis

 

Mai mult aici – La București, președinții Iohannis și PoroșenKo au întărit nivelul fără precedent al relațiilor dintre România și Ucraina

Gabriel NEGRU
Senior Editor – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: