ROMÂNIA BREAKING NEWS

VIOLENȚE la KIEV – UCRAINA / TRANSMISIE LIVE 24h / ACTUALIZARE TEXT

VIOLENȚE la KIEV – UCRAINA / TRANSMISIE LIVE 24h / ACTUALIZARE TEXT

Live Kiev – ExpresoTv

Actualizare Text- Deschide.md via R.B.N.Press

 

Presa ucraineană: Masacrul de ieri din Kiev  a fost regizat și coordonat direct de colonelul Serghei Asaveliuc, zis și „Assa”: 43 de ani, specialist în acțiuni de forță, fost luptător în detașamentul cu destinație specială „Alfa” din cadrul Serviciului de Securitate ucrainean. Atenție la căștile și hainele celor din imagine – „Berkut” și trupele interne nu au astfel de echipament.

 

La hotelul „Ucraina” a fost reținut încă un lunetist. Nu se știe dacă acesta a tras sau nu asupra protestatarilor în cadrul altercațiilor de ieri.

Activist: Astăzi pe strada Kreșciatik nr. 24 trebuia să aibă loc o întâlnire a liderilor opoziției, cu privire la negocierile cu Ianukovici. Când, însă, opoziția na aflat că acolo sunt așteptați de activiști, aceștia au schimbat locul întâlnirii în hotelul Kiev, de cealaltă parte a baricadelor, unde au acces doar deputații poporului și ajutorii acestora.

În prezent, în Piața Independenței din Kiev s-au adunat aproximativ 50 de mii de oameni. Alte 5 mii se află pe Kreșciatik (de la Maidan până str. Bogdan Hmelnițki).

În orașul Luțk va fi instalat un monument eroilor Maidanului.

O sursă din cadrul MAI a declarat sub protecția anonimatului că împoitriva Maidanului acționează trei grupuri diferite de „titușki”. În primul rând există „titușki autentici” (găinari, copii din periferiile sărace). Cel de-al doilea grup este format din formațiuni paralilitare (de exemplu „Oplotul” din Harkov). Al treilea grup este format din colaboratori operativi ai structurilor de forță.

Susținătorii Partidului Regiunilor din Donețk, care se îndreptau spre Kiev, s-au întors înapoi, imediat după sosirea în capitala Ucrainei, fără a coborî din tren.

Ucrainenii au deblocat punctele de trecere a frontierei spre Polonia, blocate anterior de structurile de forță.

Deputații regiunii Vinița au dispus redenumirea Pieței Sovietelor în Piața eroilor Maidanului.

MAI-ul ucrainean explică prezența militarilor în Rada Supremă prin faptul că aceștia se ascundeau de protestatarii care ar fi deschis focul asupra forțelor de ordine. Serviciul de presă al ministerului regretă faptul că deputații au insistat ca oamenii legii să părăsească Rada.

În legătură cu moartea a ucrainenilor în Kiev, primarul de Lvov, Andrei Sadovîi, a decretat stare de doliu de trei zile.

Dispeceratul aeroportului International „Kiev” anunță înregistrarea a 64 de zboruri VIP. Nu se cunosc rutele și persoanele care vor zbura cu aceste avioane.

Donald Tusk: înțelegerea cu Ianukovici este imposibilă fără acodrul Euromaidanului.

Klitschko: nu de amnistie avem nevoie, ci de reabilitarea completă a activiștilor și pedepsirea tuturor celor care au dat ordine criminale.

Fracția Partidului Regiunilor este gata să susțină organizarea alegerilor prezidențiale anticipate în luna decembrie 2014, dacă acest punct va fi inclus în acordul de soluționare a crizei din Ucraina.

La propunerea deputatului Arseniy Yatsenyuk activitatea Radei a fost suspendată timp de o oră pentru a scrie textul legii de revenire la Constituția din anul 2004.

Deputatul „Батькивщина” Lesea Orobeț informează că luneniștii în echipament complet de luptă se află și acum pe strada Institutskaia.

MAI-ul ucrainean anunță despre încercarea activiștilor de a pătrunde în Rada Supremă. Nici o instituție media ucraineană cu a confirmat acest fapt.

Președinte Administrației Regionale din Harkov, Mihail Dobkin, declară că el are toate împuternicirile și autoritatea necesară de a introduce în regiune un regim special pentru a putea să apere în mod legal teritoriul regiunii.

Milițienii din Ucraina de Vest au venit în Kiev pentru a asigura securitatea Euromaidanului.

În aceste momente circa 30 de soldați ai trupelor interne înarmați cu mitraliere au intrat în Rada Supremă. Aceștia nu au trecut linia de siguranță, dar nu oferă nici o informație despre scopul aflării lor în Radă.

Deputații Partidului Regiunilor refuză să voteze demisia miniștrilor structurilor de forță.

Bătaie în Rada Supremă

 Updated : 10:43

Șeful Administrației Regionale din Harkov, Mihail Dobkin, convoacă un nou congres separatist la Harkov, chemând deputați de toate nivelurile din regiunile de sud-est și Crimeea.

Președintele Radei Supreme a declarat că a semnat hotărâtrea Radei privind încetarea focului.

Rada Supremă și-a reluat activitatea. Este prezentă conducerea și toate fracțiile.

Deputatul Partidului Regiunilor, Ana Gherman, a anunțat ca fracția PR va veni astăzi în componență completă la ședința Radei.

În Kiev au ajuns 8 autobuze cu protestatari din orașul Lvov.

MAI: În timpul confruntărilor au fost uciși 16 milițieni.

 Updated : 09:37

Ianukovici, opoziția și miniștrii UE au convenit să parafeze astăzi la ora 12.00 un acord pentru a rezolva criza din Ucraina.

Presa ucraineană: Ianukovici își poate pierde o parte din împuternicirile sale în următoarele 48 de ore.

 

Pentru prima dată de la începerea confruntărilor, miliția ucraineană a arestat și „titușki”. Șapte persoane au fost reținute în Borisopol.

 

 

Protestatarii sunt sfătuiți să nu iasă din perimetrul Euromaidanului, existând pericolul de a fi omorâți de lunetiști.

Rada Supremă a Ucrainei își va continua activitatea și astăzi, începând de la ora 10:00.Noaptea  trecută, deputații au votat pentru a continua activitatea Parlamentului în mod continuu, până la rezolvarea crizei politice din Ucraina.

 

20 februarie

Rada Supremă ucraineană  a interzis operațiunea anti-teroristă a MAI împotriva protestatarilor. Decizia a fost luată cu votul a 236 din cei 239 de deputați prezenți

La Kiev se îndreaptă armata cu trupe de marină, comando și parașutiști, potrivit declarației jurnalistului Artiom Șevcenko de la TBi. “Sursa mea de încredere din Marele Statul Major al Forțelor Armate, a confirmat deplasarea unui contingent militar format din 1500 de parașutiști și 400 de pușcași marini pentru a asigura desfășurarea așa-zisei “operațiuni antiteroriste”

Rada Supremă întrunită în ședință extraordinară, a interzis operațiunea anti-teroristă a MAI. Pentru această decizie au votat  236 din 239  de parlamentari prezenți la ședință.

 Jurnalistul  Artem Shevchenko : „Sursa mea de încredere de la Marele Statul Major  al Forțelor Armate ale Ucrainei, a confirmat deplasarea unui contingent militar format din 1500 de parașutiști și 400 de pușcași marini  pentru a asigura desfășurarea așa-zisei „operațiuni antiteroriste” a SBU (Serviciul de Securitate Ucrainian)

21.00

Se pregătește ceva?

Energia electrica pe Maidan a fost oprită !  Transmisia Live momentan oprita! Situație liniștită , se aud doar căteva focuri răzlete de arma. Se iau masuri de catre protestatari pentru întărirea baricadelor .

 :

Baza trupelor „Berkut” din Lvov arde. Martorii susțin că baza a fost incendiată cu coctailuri Molotov.

Rinat Ahmetov, a decolat din Donețk cu destinația Londra.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.