ROMÂNIA BREAKING NEWS

Kelemen Hunor a discutat luni la Budapesta cu Viktor Orban despre „stoparea asimilării” maghiarilor din Romania,

Kelemen Hunor a discutat luni la Budapesta cu Viktor Orban despre „stoparea asimilării” maghiarilor din Romania,

În ciuda faptului ca în realitate, vorbim mai degrabă în România de asimilarea majoritarilor de către minoritari, decât invers, un fenomen unic ce reprezintă practic una dintre cele mai nefireşti şi mai absurde situații dinlăuntrul unui stat, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a discutat luni în parlamentul de la Budapesta cu premierul ungar Viktor Orban despre „stoparea” unei presupuse asimilări a comunităţii maghiare din România, potrivit şefului biroului de presă al premierului Orban, citat de Agerpres.

Cei doi oficiali au vorbit despre problemele şi provocările cu care se confruntă comunitatea maghiară din Transilvania, potrivit lui Bertalan Havaşi, citat de agenţia maghiară de presă MTI şi preluat de Agerpres.

Potrivit lui Havaşi, discuţiile dintre Orban şi Kelemen s-au axat pe stoparea asimilării comunităţii maghiare şi pe capacitatea acesteia de a-şi păstra identitatea naţional.

Şeful guvernului de la Budapesta şi liderul UDMR au discutat de asemenea despre proiecte locale economice, educaţionale şi culturale care ar putea fi finanţate de guvernul ungar, a mai precizat Havaşi, conform MTI.

Câteva ore mai târziu, Kelemen a venit la Bucureşti, conducând delegaţia UDMR la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: