ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un oarecare Kalashnikov pretinde ca a inventat o arma automata fiabila in 1947! De fapt o armă 100% germană din anul 1944 – Sturmgewehr 44

HAI SA MAI DECONSPIRAM UN SECRET ASCUNS DE TICALOSI. Un oarecare Kalashnikov pretinde ca a inventat o arma automata fiabila in 1947 : AK47. Este recunoscut ca fiind cea mai robusta si fiabila din toate pana azi. DAR EL A FURAT PROIECTUL SI SI L-A ASUMAT: arma a fost dezvoltat de germani in 1944.

Aici foto cu un gewehr 44:

Imagine:MP44 (Sturmgewehr 44), Germany. Caliber 8x33mm Kurz- From the collections of Armémuseum (Swedish Army Museum), Stockholm.

Sursa: commons.wikimedia.org

La ce au facut germanii s-au facut minime imbunatatiri si au prezentat-o ca fiind a lor. Cei cu experienta stiu ce vad.

German Gewehr 44

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

 • Marcel Bontas spune:

  Ce urmează e un răspuns oarecum comprehensiv la articol. Mă simt obligat să răspund, în calitate de om cu pasiuni inginereşti şi pentru tehnică militară.

  Premiza e că arma automată AK-47 este o armă 100% germană, pe modelul Sturmgewehr ’44. Ei bine, după mine, este o armă de cel mult 5-10% inspiraţie germană. De ce? Foarte simplu…

  În realitate, iar acest lucru se poate observa la o analiză mai îndeaproape a schematicii celor două arme, există puţine similarităţi între sistemul AK-47 şi sistemul StG-44 (numit şi MP44). Singurele asemănări constau în forma aproximativă a celor două arme, şi anume compoziţia schematică generală (unde intră oarecum şi asemănarea de formă curbată la încărcător) şi principiul de funcţionare al pistonului de evacuare al gazelor. Iar asta nu înseamnă nimic. Acelaşi principiu de evacuare era utilizat în multe alte arme din perioada respectivă: mitralierele americane Colt 1895 şi Hotchkiss M1914, mitraliera britanică Bren, puşca americană M1 Garand etc.
  De fapt, şi ruşii au proiectat încă din 1943 o mitralieră pe acelaşi principiu de evacuare, anume RPD-ul lui Degtyarov, similară şi ea în formă cu AK-47.

  În rest… numai diferenţe:
  Percutorul responsabil de aprinderea încărcăturii muniţiei diferă masiv; AK-ul utilizează un rotopercutor similar în principiu cu cel al M1 Garand, pe când StG-ul un sistem fundamental diferit pe percutor basculant.
  Declanşatorul de percuţie (inclus în aşa-zisa zonă a detunătorului) este diferit.
  Procedura de dezasamblare diferă semnificativ. De fapt, la capitolul ăsta, StG-ul seamănă mai mult cu alte arme precum FN FAL-ul belgian sau M16-ul american decât cu AK-ul.
  Mecanismul de schimbare a modului de tragere şi cel responsabil pentru cuplarea siguranţei sunt unificate pe AK, iar pe StG sunt complet diferite şi divizate.
  Calibrul este irelevant.

  Astfel, nu poate fi reală afirmaţia conform căreia AK-47 a fost bazată sau chiar copiată după modelul StG-44 al germanilor, întrucât criteriile utilizate în testul comparativ sunt superficiale.
  În felul ăsta pot să zic şi eu foarte uşor că AK-ul este bazat pe alte arme automate, cum ar fi modelele Fedorov Avtomat existente încă de dinainte de 1920, Sudaev AS-44 ce a fost dezvoltată în paralel cu StG-ul german (în 1944) sau Tokarev 7.62×41 (anul 1945, care de altfel are chiar mai multe asemănări cu AK-ul decât StG-ul).

  Că poate Mikhail Kalashnikov s-a inspirat în anumite decizii de proiectare din modul de funcţionare al StG-ului e foarte posibil, la fel cum probabil s-a inspirat din schematica M1 Garandului sau automatului Fedorov, dar în nici un caz să zici că s-a bazat pe acel model, cu atât mai puţin că l-a copiat.

  Şi cu asta consider încheiată discuţia!

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: