ROMÂNIA BREAKING NEWS

Justiția în R. Moldova! Între condamnări la CEDO, afaceri și legături de tip mafiot. Cazul Judecătoarei Tatiana Răducanu și firma Starnet

„Nu este de mirare că tânărul antreprenor împreună cu mătușa judecătoare au decis să se implice activ în mișcarea de reabilitare a criminalilor Țopi” (clanu Victor și Viorel Țopa)
Justiția în R. Moldova! Între condamnări la CEDO, afaceri și legături de tip mafiot. Cazul Judecătoarei Tatiana Răducanu și firma Starnet

Judecătoarea Tatiana Răducanu și directorul Starnet Alexandru Machedon nu sunt legați doar prin relații de rudenie, dar și financiare, iar interesele lor se intersectează cu cele ale liderilor clanului Țopa. Întâmplător sau nu, acum câteva săptămâni Alexandru Machedon a zburat la Frankfurt, acolo unde locuiesc Victor și Viorel Țopa, dezvăluie jurnalistul Gabriel Călin în emisiunea “Comisarul”.

Tatiana Raducanu CSM

Autorul face referire la scandalul de acum două săptămâni de la Consiliul Superior al Magistraturii, menționând că acesta a fost sponsorizat de Starnet, sau mai bine zis de platformistul Alexandru Machedon, nepotul Tatianei Răducanu, potrivit democracy.md.

Pe lângă faptul că sunt rude, între Răducanu și Machedon există și relații comerciale. Spre exemplu în 2013 acesta a făcut o donație de 10 mii de euro pentru studiile fiului judecătoarei în Franța. Iar potrivit informațiilor deținute de „Comisarul”, cele 10 mii de euro sunt dividende pentru jumătatea de milion de euro pe care judecătoarea le are investite în Starnet.

De altfel, Tatiana Răducanu deține o casă impunătoare de peste 230 de metri pătrați, automobil, depozite bancar de zeci de mii de euro și dolari. Asta în condițiile în care aceasta declară venituri anuale de ceva mai mult de 200 de mii de lei.

Potrivit „Comisarul”, judecătoarea Răducanu este singura speranță în scandalul Starnet vs. CCA privind TV Box, serviciul de televiziune digitală pe care Starnet nu vrea să-l încadreze legal. Pe de altă parte Răducanu încearcă să obțină prin intermediul presiunilor puse de platformă, funcția de vicepreședinte al CSM, o funcție care i-ar permite să se implice mai activ în rezolvarea problemelor de familie. „Nu este de mirare că tânărul antreprenor împreună cu mătușa judecătoare au decis să se implice activ în mișcarea de reabilitare a criminalilor Țopi”, se menționează în emisiune.

“Luptătoarea pentru adevărul lui Andrei”, după cum este numită Tatiana Răducanu are un palmares bogat în ceea ce ține de condamnările la CEDO – de cel puțin șapte instanța de la Strasbourg a condamnat deciziile judecătoarei. „Probabil că le luase fiind captivă”, comentează autorul.

„Susținerea de către Starnet a Jurnal TV, holdingul lui Țopa, care la moment are datorii de peste șase milioane, nu este deloc întâmplătoare. Or, nepotul judecătoarei nu avea cum să nu se implice, mai ales că există informații potrivit cărora chiar judecătoarea ar avea anumite interese financiare în toată afacerea verișorului”, menționează jurnalistul Gabriel Călin.

Cu câteva săptămâni înainte de showul de la CSM Alexandru Machedon a zburat la Frankfurt, acolo unde își petrec exilul Victor și Viorel Țopa. La scurt timp, Starnet a majorat tarifele pentru servicii. „Revoluțiile și jurnalele au nevoie acută de bani. Unii încearcă să-i înmulțească în cazinouri, iar alții ridicând tarifele. Cert este că nu prea le iese”, concluzionează Gabriel Călin.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Judecător la CSM, investitor important la StarNet

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: