ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Jurnalul unui Miliard de Sori” – Nou spectacol de planetariu achiziționat de către Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

„Jurnalul unui Miliard de Sori” – Nou spectacol de planetariu achiziționat de către Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Muzeul „Vasile Pârvan” a achiziționat un nou spectacol de planetariu ce poartă numele: „Jurnalul unui Miliard de Sori” (Journey to a Billions Suns). Noul spectacol de planetariu a fost achiziționat de către Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad pentru departamentul de astronomie, cu prilejul aniversării a șapte ani de la inaugurarea planetariului, se arată într-un comunicat al muzeului transmis redacției  romaniabreakingnews.ro  de către Mircea Mamalaucă, Directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad și Dumitru Ciprian Vîntdevară, Muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Jurnalul unui Miliard de Sori (Sursa: facebook.com/astrobarlad )

„Jurnalul unui Miliard de Sori”, așa cum este numit acest spectacol de planetariu, prezintă o frumoasă călătorie prin galaxia noastră. Plecând de la obiectele din Sistemul Solar până la o deplasare îmaginară cu viteza luminii spre cele mai importante stele, care pot fi observate și cu ochiul liber în nopțile senine de iarnă. De asemenea, tot în această prezentare, se oferă informații despre cea mai nouă misiune operată de către Agenția Spațială Europeană: GAIA. Acesta este un telescop spațial ce are ca principal obiectiv realizarea unei hărți tridimensionale de mare precizie a galaxiei noastre, și de a descoperi noi informații despre originea Căii Lactee.

Spectacolul de planetariu se adresează în special elevilor, studenților și tuturor celor pasionați de astronomie și de știință. Cei interesați de noua achiziție pot viziona acest spectacol de planetariu începând cu data de 06 Decembrie 2016. Reamintim că spectacolele de planetariu se desfășoară în fieacare zi de marți până sâmbătă, cu proiecții la orele 11.00, 13.00 și 15.00. Pentru un spectacol de planetariu este necesar un minim de 20 persoane, prețul biletului este 4 lei. Relații și programări la numărul de telefon: 0335 42 88 08.

Detaliile despre spectacol pot fi consultate și pe Website: www.astrobarlad.wordpress.com și www.muzeuparvan.ro, Facebook: www.facebook.com/astrobarlad.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: