Jurnalista Miruna Munteanu: „la Chișinău (…) Interesele Rusiei sunt bine servite și în contextul actual. Ba poate chiar mai bine”

La două săptămâni după arestarea lui Filat, Partidul Democrat a votat împotriva propriului guvern, alături de socialiști și comuniști. Așa a căzut Cabinetul Streleț.

Exact a doua zi, Renato Usatîi a lansat pe net o înregistrare video cu zbenguieli extraconjugale atribuite fostului lider PLDM. Și, din avionul spre Moscova, a precizat că mai are multe alte filmulețe interesante. Tocmai începuseră negocierile pentru o nouă majoritate în Parlamentul de la Chișinău…

Numai opoziția președintelui Timofti l-a împiedicat pe Vladimir Plahotniuc să ajungă premier al Moldovei și să intre probabil în Cartea Recordurilor ca cel mai antipatizat șef de Executiv (cu o cotă de impopularitate de peste 90%). În locul său a fost, însă, nominalizat un apropiat al oligarhului. Ceea ce se conturează acum nu este o guvernare proeuropeană, ci o cleptocrație transpartinică, dar unipolară.

Da, e adevărat, alegerile anticipate riscau să-i aducă la putere pe oamenii Moscovei. Interesele Rusiei sunt, însă, bine servite și în contextul actual. Ba poate chiar mai bine – notează jurnalista citată.

Publicat de romanibreakingnews.ro / Sursa: Miruna Munteanu