ROMÂNIA BREAKING NEWS

#jesuiscoltescu Cotidianul maghiar Magyar Nemze ia apărarea arbitrului român Sebastian Colţescu, acuzat nejustificat de rasism

#jesuiscoltescu Cotidianul maghiar Magyar Nemze ia apărarea arbitrului român Sebastian Colţescu,  acuzat nejustificat de rasism

„Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a rostit acel cuvânt nu a crezut că se va sfârși cariera lui” titrează cotidianul maghiar Magyar Nemze. Potrivit lui Pataki Tamás, autorului articolului,  astăzi „je suis” român. Azi eu sunt român, altfel vom ajunge cu toții în situația românului, dacă lăsăm poliția gândirii și rasismului să revolte”.

Arbitrul român Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, după ce, la începutul partidei PSG – Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor, i-a cerut centralului Ovidiu Hațegan să îi dea un cartonaș galben pentru proteste lui Pierre Webo, indicându-l pe fostul atacant camerunez folosind cuvintele „ăla negru”.

Extrase din articolul maghiar:

Je suis román

Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a rostit acel cuvânt, nu ar fi crezut că cariera lui s-a încheiat. (…) a spus „cel negru”. Așa a spus el la meciul PSG-İstanbul Bașakșehir BL atunci când și arbitrul șef român l-a întrebat cine a vorbit cu cine pe teren, cui să arate cartonașul roșu și Sebastian Colțescu a spus „ăla negru”. Nu a spus  ticălosul (negru) (in engleză Nigger – ofensator n.r.)

Dar când Pierre Webo a auzit cuvântul „negru”, el s-a supărat și toți ceilalți au reacționat (…). Jucătorii turci nu au vrut să continue meciul, jucătorii de culoare ai PSG s-au plâns și ei de parcă nu ar fi jucători de fotbal care câștigă milioane de euro, ci fetițe preșcolare. Admir că au părăsit terenul fără a îngenunchea – din solidaritate cu Black Lives Matter. Așa se termină o carieră. Probabil că cariera lui Sebastian Colțescu s-a terminat. Poate că nu și-a amintit numele jucătorului și l-a numit pe baza culorii pielii sale. Ce este degradant în asta? Te-a rănit până la sânge? Te-ai lovit în onoarea ta? Haide, despre ce vorbim: cea mai recentă mișcare împotriva rasismului american nu se numește și Black Lives Matter? (Viețile negrilor contează? n.r) Atunci cel „negru” nu este în regulă, negru nu este în regulă pentru că a a fost spus în limba  română? Nu este asta culoarea pielii unei persoane? Este îngrozitor că aceste lucruri trebuie explicate. Și, între timp, a ieșit și din robinet că arbitrul român, ticălosul român, românul este insensibil. Românul. Ticălosul acela inconștient al Europei de Est. (…)  Și nu numai site-urile internaționale liberalizate, ci și unele portaluri de știri maghiare au început să scotocească în trecutul arbitrului român. Nu glumesc, chiar au făcut acest lucru: bănuiau că există semne ale acestuia, adică, că s-ar „înnegri” mai devreme sau mai târziu. Este un tip periculos, (…)  un nenorocit român rasist. Mai mult, chiar și președintele turc a intrat în meciul mediatic occidental și a turnat gaz pe foc, pe pagina sa de Twitter. Așadar, astăzi „je suis” român. Pentru că vom fi cu toții  în situația românului dacă lăsăm poliția gândită și rasistă să revolte.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: