ROMÂNIA BREAKING NEWS

Jeremy Clarkson (Top Gear) recidivează din nou cu atitudinea rasistă și umilitoare la adresa românilor din UK. Român pe post de sclav în emisiune! A urmat reacția ambasadorului României.

Jeremy Clarkson (Top Gear) recidivează din nou cu atitudinea rasistă și umilitoare la adresa românilor din UK. Român pe post de sclav în emisiune! A urmat reacția ambasadorului României.

Vă mai amintiți de Jeremy Clarkson și de emisiunile de la TopGear în care își bătea joc de români? Ei bine are din nou emisiune și se pare că nu a renunțat la vechile obiceiuri. În noua sa emisiune, The Grand Tour, fostul angajat BBC îi ironizează din nou pe românii din Marea Britanie.

Jeremy Klarkson

Jeremy Klarkson

După ce au plecat de la Top Gear în urma unui scandal cu violență, echipa Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May au o nouă emisiune – The Grand Tour. Emisiunea este difuzată pe Amazon Prime. Fostul angajat BBC – Jeremy Clarkson nu a renunțat nici de data aceasta la atitudinea rasistă și discriminatorie la adresa românilor care muncesc în Regatul Unit. Deși a avut de suferit după scandalul provocat la BBC, când l-a bătut pe producătorul emisiunii, în noua emisiune îi ironizează din nou pe români. Astfel în episodul 3 al acestei emisiuni Clarkson se laudă că a construit un vehicul pe care-l poate controla prin telefon. Automobilul cu pricina nu era altceva decât o fosă septică adaptată la deplasare pe roți și un scaun poziționat deasupra acesteia. În momentul explicațiilor despre modul de funcționare, Clarkson a deschis o ușă taiată în partea dreaptă a fosei lăsînd să se vadă în interior un bărbat care stătea pe un dispozitiv improvizat de pedalare care prin mișcarea picioarelor punea în mișcare vehicolul.

Când partenerul de emisiune a exclamat „că este un om acolo…”, Clarkson a replicat: „Nu este doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniți la noi în țară. Google încearcă să folosească tehnologia computerizată pentru că să le ia locurile de muncă oamenilor. Această mașinuță le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial”, le-a explicat Jeremy Clarkson colegilor săi, care purtat înapoi din platou pe fosa ambulantă a exlamat că „ este o piesă de tehnologie britanică cu componente românești…”

Video:

Ambasadorul României în Marea Britanie – Dan Mihalache, a reacționat prompt la cele întâmplate în emisiunea lui Clarkson:

„Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorința de a obține audiența. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învățat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tușă și revine în forță cu același comportament. Pentru unii experiența nu echivalează cu acumularea de înțelepciune. Dar, dacă putem să înțelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înțelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori și de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spațiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relația reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea și combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra vă trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, a scris Mihalache pe contul său de Facebook.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: