ROMÂNIA BREAKING NEWS

IZ DE SCANDAL! Șevciuk, liderul transnistrean, semnează legea care stabilește HOTARELE STATULUI SUVERAN Transnistria! CHIȘINĂUL TACE

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, pe 10 iunie, Legea cu privire la ”frontiera de stat a republicii moldovenești nistrene”. Legea, care va intra în vigoare peste 14 zile de la publicare, stabilește “și hotarele teritoriului aflat sub suveranitatea republicii moldovenești nistrene”.

Documentul, la care face trimitere agenția Infotag, stabilește prevederile politicii legate de frontiera regiunii precum și hotarele teritoriului aflat sub suveranitatea republicii moldovenești nistrene. Acesta include următoarele structuri administrativ-teritoriale: raionul Camenca și raionul Dubăsari (partea stângă a Nistrului), precum și raionalele Grigoriopol, Slobozia, Dubăsari, Râbnița, orașele Bender (inclusiv satele Varnița, Gâsca și Proteagailovca), Tiraspol și Dnestrovsk.

Potrivit documentului, „frontiera de stat nu poate fi schimbată de către țările vecine în mod unilateral”, iar protecția frontierei de stat se efectuează de către organele abilitate ale regiunii.

Sursa: 24h.md

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: