ROMÂNIA BREAKING NEWS

Istoricul Veaceslav Stăvilă a fost agresat în centrul Chișinăului de activiștii comuniști-rusofoni!

Veaceslav Stavila

Veaceslav Stavila

Istoricul Veaceslav Stăvilă a dezvăluit astăzi cum a fost agresat duminică, la prânz, de niște activiști comuniști, în centrul Chișinăului. Acesta a organizat o conferință de presă în care a povestit că se afla la o terasă de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și că, la circa 20 de metri de el, se aflau mai mulți manifestanți PCRM.  „Unul dintre ei a început să mă fotografieze și pentru că n-am dorit să fiu filmat, am întors capul. Persoana respectivă a insistat, apropiindu-se spre mine. Pentru a mă provoca să privesc la cameră, a făcut referințe la deputata Ina Șupac și, pentru a mă jigni, mi-a aruncat câteva cuvinte urâte în limba rusă. Văzând că intenționează să mă lovească, am strigat chelnerul să cheme poliția. În acest moment atacatorul mi-a răsucit cu putere mâna, încercând să mă lovească cu piciorul“, a relatat Stăvilă.  Istoricul a mai spus că a scăpat teafăr din încăierare doar după ce-au intervenit mai mulți oameni să-i despartă. El dă vina pe deputata comunistă Ina Șupac că i-ar fi asmuțit pe activiști împotriva lui și că l-ar fi numit antisemit și fascist. „Mă adresez către colegii mei de breaslă și către intelectualitatea de bună credință din Moldova să ia atitudine și să-i condamne pe liderii comuniști care promovează ura împotriva cetățenilor care nu împărtășesc ideologia lor“, a mai susținut istoricul. Agresorii s-au dovedit a fi un grup de activiști rusofoni ai Partidului Comunist. Activistul comunist terorist Anatol Dubrovski a sarit la bataie. În cadrul conferinței de presă, Vicu Stăvilă a anunțat că motivul agresiunii ar fi deputata comunistă Inna Șupac, conectata strâns la politica Israelului. care i-a instigat pe tineri împotriva istoricului Unionist Vicu Stavila, care a facut declaratii referitor la Adevarul despre genocidul contra evreilor si a moldovenilor din timpul ocupatiiei sovietice din anul 1941.

Hartuiala contra bravului istoric continua deja de câtiva ani prin agresiuni verbale mojicesti pe Internet iar acum viata lui este in pericol.

Re-Amintim ca majoritatea Unionistilor notorii din RM au fost exterminati fizic prin accidente la comanda, iradieri si otraviri in ultimii 25 de ani de catre UN COMANDOU TERORIST COMUNIST MOSCAL cu permisiunea tacita a AUTORITATILOR TRADATOARE:

– istoricul Ion Contescu,

– istoricul Vlad Nicu /1928-2004/

– dacologul Andrei Vartic /1948-2009 /

– lingvistul Ion Dumeniuk /1936-1992/

– cineastul Ion Mija /1938-2001/

– regizor Iacob Burghiu /1941-2003/

– poetul Vasile Toma /1954 – 2013/

– jurnalistul Alecu Mocanu /1955-2012/

– studentul activist unionist Andrei Saftiuc /1988-2009/ etc.

Din pacate Lista este lunga… Stăvilă a menționat că a depus o plângere la poliției, însă nu este prea optimist că i-ar face dreptate. Acesta a cerut Partidului Comunist din Rep. Moldova să înceteze activitățile care instigă la ură.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.