ROMÂNIA BREAKING NEWS

ISTORIA POPOARELOR ARABE

ISTORIA POPOARELOR ARABE

O data cu aceasta ,,criza a refugiatilor” revine in atentia publicului poporul arab. Poate ar fi util sa studiem o carte dedicata acestui subiect ,,ISTORIA POPOARELOR ARABE
Retinem din prezentarea facuta de editura Polirom:

,,O lectura esentiala pentru intelegerea evenimentelor contemporane din lumea araba

 Devenita bestseller imediat dupa publicarea sa in 1991, Istoria popoarelor arabe s-a impus in timp ca o lucrare clasica. Hourani cuprinde intr-o privire panoramica o intreaga civilizatie, cu oamenii si conjuncturile care au modelat-o. Expunerea sa porneste de la cristalizarea si expansiunea islamului si viata de zi cu zi in societatile arabo-musulmane, urmareste ascensiunea si decaderea Imperiului Otoman, pentru a ajunge la dominatia europeana si formarea culturilor nationale. Noua editie aduce informatiile la zi, analizind evenimente esentiale pentru intelegerea lumii arabe, ca schimbarea liderilor in Siria, Maroc si Iordania, atacurile teroriste din Statele Unite, criza din Irak sau redeschiderea conflictului dintre israelieni si palestinieni.
„Aceasta carte scrisa de unul dintre cei mai respectati specialisti in lumea araba si Orientul Mijlociu este o lectura utila deopotriva pentru incepatorii in domeniu si pentru experti. Este istorie in stil mare. Ea contribuie la o mai buna intelegere a arabilor, atit din trecut, cit si din prezent.” (New York Times Book Review)
„O lucrare excelenta, poate chiar una de referinta. Hourani explica sintetic aspecte extrem de complicate care trebuie intelese pentru ca evenimentele contemporane sa aiba sens. O carte complexa si captivanta.” (Washington Post Book World)
„O prezentare fascinanta a unei civilizatii vechi de 14 secole.” (Independent on Sunday)
 
Din cuprins:
O noua putere intr-o lume veche • Formarea unui imperiu • Lumea arabo-musulmana • Zona rurala • Viata oraselor • Cai ale islamului • Cultura de la palat si cultura populara • Imperiul Otoman • Epoca imperiilor europene (1800-1939) • Cultura nationala • Apogeul arabismului • Unitatea si dezbinarea araba

O puteti cumpara de aici: ,,ISTORIA POPOARELOR ARABE

Lectura placuta!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: