ROMÂNIA BREAKING NEWS

Irina Vlah este noul bașcan al Găuguziei, aleasă printr-un scrutin cu incidente violente și anchete ale procuraturii

Irina Vlah este noul bașcan al Găuguziei, aleasă printr-un scrutin cu incidente violente și anchete ale procuraturii

Canidatul independent susținut de PSRM, Irina Vlah (foto) a câștigat scrutinul desfășurat duminică în Autonomia Găgăuziei, cu 51,01%, transmite gagauzinfo.md citat de unimedia.md și preluat de România Breaking News.

Potrivit sursei, după examinarea tuturor proceselor verbale, Irina Vlah a câștigat din primul tur funcția de bașcan.

Pe locul doi s-a clasat deputatul PDM, Nicolae DUdoglo cu 19,05%. Valerii Ianioglo a acumulat 7,96%.

Fostul bașcan Dmitrii Croitor a luat 6,20% din sufragii. Pentru Oleg Garizan au votat 5,11%. Ruslan Garbalî a luat  4,98%, Alexandr Stoianoglo a acumulat 4,97%.

Leonid Dobrov, Serghei Cernev și Ilie Anastastasov au luat sub un procent.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale de la Comrat la scrutin au participat peste 52% din populație

Violențele și suspiciunile de fraudă au fost la ordinea zilei în timpul desfășurării scrutinului din Găgăuzia

Agitatorii candidatului la funcția de bașcan al Găgăuziei Irina Vlah  și-au schimbat pumni cu agitatorii candidatului Valrii Ianioglo, transmite gagauzpravda.md citat de UNIMEDIA și preluat de România Breaking News.

Potrivit sursei, incidentul s-a produs în satul Cazaclia. Simpatizanții lui Ianioglo i-au învinuit pe cei ai Irinei Vlah de cumpărarea a voturilor și turism electoral.

„Fac agitație deschisă, plătesc oamenilor câte 500 de lei pentru un vot și aduc oamenii organizat la secțiile de votare”, au declarat simpatizanții lui Valeii Ianoglo.

Suspiciuni de fraudă ! Buletine de vot dispărute.

În dimineața zilei în care a început desfășurarea scutinului, la secția de votare nr. 6 din orașul Comrat a fost descoperită lipsa a 100 de buletine de vot și a unei ștampile. A fost sesizată procuratura din Găgăuzia, care a deschis dosar penal pe cauza dispariției buletinelor și a ștapilei de la secția de votare în cauză.

Sursa informării: unimedia.md prin România Breaking News

Editor: Lena Captari

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: