ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ion Manole / Ce caută Dodon în Rusia? Treziți-vă, moldoveni, că altfel va fi Po-be-da!

Ion Manole / Ce caută Dodon în Rusia? Treziți-vă, moldoveni, că altfel va fi Po-be-da!
Greanîi și Dodon la dispoziția lui Putin

Grceanîi și Dodon la dispoziția lui Putin

Cu o zi înainte de expirarea ultimatumului înaintat Guvernului (în care a promis să blocheze drumuri și cîteva obiecte strategice în stat), liderul opoziției formale de la Chișinău, Igor Dodon, pleacă din nou în Rusia. Oare când mai muncește, între proteste și vizitele la stăpînii de la Kremlin? – se întreabă blogerul  Ion Manole.

De altfel, se întîmplă niște „coincidențe” simbolice: Pavel Filip a plecat ieri la București, astăzi Igor Dodon răspunde cu o vizită în Rusia. Doar că există o mare diferență: vizita premierului a fost anunțată din timp, cu o agendă clară, cu întîlniri oficiale la cel mai înalt nivel, cu reflectarea discuțiilor în mass-media, în timp ce liderul opoziției parlamentare pleacă „pe furiș”.

De exemplu, tot ce a spus Dodon despre ultima sa vizita la Sank Petersburg: „am avut întîlniri cu partenerii din Edinnaia Rossia”. Deci, în timp ce la Chișinău evenimentele fierbeau, adepții săi forțau ușa Parlamentului și încercau un asediu, Dodon se întîlnea, bine-merci, cu „partenerii”. La fel procedase și partenerul său Renato Usatîi care era la Moscova, „după 2 camioane”.

Gîndesc că dacă le reușea lovitura de stat, cei doi politicieni ar fi avut alibi perfect: nici măcar nu erau în țară. Toate aveau să fie puse în capul „cetățenilor nemulțumiți”.

Apropo, de „cetățenii nemulțumiți”. Poliția a publicat imagini de la violențele din Parlament, pe care merită să le priviți cu atenție: cît de bine sunt organizați provocatorii, cît de bine comunică între ei prin intermediul gesturilor, cum unele și aceleași persoane (inclusiv „apărătorul” lui Ghimpu) sunt peste tot, în cele mai fierbinți momente. Vă mai încape îndoială că acești „cetățeni nemulțumiți” veniți din Tighina sau Comrat au porniri democratice? – Ion Manole

Ion Manole este bloger voxpublika, născut la 4 ianuarie 1980. A studiat Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: