Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din RM) este căștigătorul alegerilor pentru Primăria Chișinăului

Datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale /CEC/, din Republica Moldova îl indică căștigător pe Ion Ceban, pentru fotoliul de edil al Chișinăului. La alegerile pentru funcția de primar general au participat peste 240 mii de alegători, aproximativ 38 la sută din cei înscriși în listele electorale, cu circa 2 procente mai mult decât în turul I de scrutin. Ion Ceban, candidat din partea Partidului Socialiștilor, a obținut votul a  peste 52 la sută din locuitorii municipiului Chișinău, alți peste 47% au optat pentru candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, informează romaniabreakingnews.ro

Candidați Primăria Chișinău au ieșit după închiderea secțiilor de vot la conferințe de presă în care au mulțumit alegătorilor pentru susținere și au îndemnat angajații CEC să fie vigilenți la procesul de numărare a voturilor. Ulterior, candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, a acuzat fraude în procesul electoral. „Un asemenea rezultat, dacă rămâne final, îl suspectez că ar fi afectat”, a declarat Năstase la un post TV.

Igor Dodon, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, și candidatul socialiștilor, Ion Ceban, au făcut declarații de presă prin care au mulțumit alegătorilor și au anunțat că vor munci pentru ca coaliția de guvernare să își găsească reflectare și la nivel local.

“Noi suntem pentru păstrarea acestei coaliții de guvernare. În următoarele zile vom veni cu propuneri pentru partenerii de coaliție și sperăm că această coaliție se va regăsi și la nivel local”, a spus Dodon.

Ion Ceban a subliniat că va fi în următorii patru ani primarul tuturor și a dat asigurări că va începe să muncească în beneficiul chișinăuienilor chiar de mâine. El a specificat că săptămâna viitoare consilierii PSRM vor face coaliție cu cei ai blocului ACUM și cu ”cei care n-au avut probleme de integritate”. Printre prioritățile anunțate de Ceban se numără pregătirea municipiului pentru iarnă, acordarea compensațiilor pentru căldură și votarea proiectului bugetului pentru anul viitor.