ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din RM) este căștigătorul alegerilor pentru Primăria Chișinăului

Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din RM) este căștigătorul alegerilor pentru Primăria Chișinăului

Datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale /CEC/, din Republica Moldova îl indică căștigător pe Ion Ceban, pentru fotoliul de edil al Chișinăului. La alegerile pentru funcția de primar general au participat peste 240 mii de alegători, aproximativ 38 la sută din cei înscriși în listele electorale, cu circa 2 procente mai mult decât în turul I de scrutin. Ion Ceban, candidat din partea Partidului Socialiștilor, a obținut votul a  peste 52 la sută din locuitorii municipiului Chișinău, alți peste 47% au optat pentru candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, informează romaniabreakingnews.ro

Candidați Primăria Chișinău au ieșit după închiderea secțiilor de vot la conferințe de presă în care au mulțumit alegătorilor pentru susținere și au îndemnat angajații CEC să fie vigilenți la procesul de numărare a voturilor. Ulterior, candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, a acuzat fraude în procesul electoral. „Un asemenea rezultat, dacă rămâne final, îl suspectez că ar fi afectat”, a declarat Năstase la un post TV.

Igor Dodon, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, și candidatul socialiștilor, Ion Ceban, au făcut declarații de presă prin care au mulțumit alegătorilor și au anunțat că vor munci pentru ca coaliția de guvernare să își găsească reflectare și la nivel local.

“Noi suntem pentru păstrarea acestei coaliții de guvernare. În următoarele zile vom veni cu propuneri pentru partenerii de coaliție și sperăm că această coaliție se va regăsi și la nivel local”, a spus Dodon.

Ion Ceban a subliniat că va fi în următorii patru ani primarul tuturor și a dat asigurări că va începe să muncească în beneficiul chișinăuienilor chiar de mâine. El a specificat că săptămâna viitoare consilierii PSRM vor face coaliție cu cei ai blocului ACUM și cu ”cei care n-au avut probleme de integritate”. Printre prioritățile anunțate de Ceban se numără pregătirea municipiului pentru iarnă, acordarea compensațiilor pentru căldură și votarea proiectului bugetului pentru anul viitor.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: