ROMÂNIA BREAKING NEWS

Iohannis primește o vizită foarte interesantă… George Friedman – Stratfor

Iohannis primește o vizită foarte interesantă…  George Friedman – Stratfor

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni mâine la 0ra 16.oo cu fondatorului companiei Stratfor, domnul George Friedman, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale remis stiripesurse.ro și preluat de romaniabreakingnews.ro

Întâlnirea este interesantă mai ales prin contextul intern și extern prin care trece România și zona Euro. George Friedman s-a aflat ultima dată la București în octombrie anul trecut, când a participat la Bucharest Forum 2014.

În primăvara aceluiași an, el s-a întâlnit, tot la București, cu directorul Serviciului Român de Informații, cu care a discutat despre dinamica mediului de securitate regională, securitatea energetică, relația transatlantică, NATO, UE și parteneriatul strategic România-SUA,  Friedman fiind atunci într-un turneu în mai multe țări din regiunea Mării Negre.

George-Friedman

George-Friedman

Acum, prezența lui George Friedman la București apare și în contextul crizei din Grecia, zona euro pregătindu-se pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată.

Friedman, care s-a declarat în numeroase rânduri un eurosceptic convins, spunea autorităților de la București, în urmă cu doi ani, că România nu ar trebui să intre în zona Euro, care este un proiect eșuat din cauza diferențelor structurale prea mari dintre economiile statelor membre.

„Slavă Domnului că nu sunteți în Zona Euro! Nu intrați!”, spunea atunci Friedman într-o conferință susținută la Banca Națională a României, întrebat când ar trebui România să adopte moneda comună europeană.

Recent, România și-a propus să adopte moneda euro în 2019.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: