ROMÂNIA BREAKING NEWS

INVAȚÂ DESPRE ROMÂNII DIN SERBIA

slikaadva Joi, 4 aprilie, ora 12.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, va avea loc cea de-a doua dezbatere din cadrul campaniei de cunoaștere a românilor de peste Dunăre, intitulată „Învață despre românii din Serbia”.  Proiectul se derulează pe parcursul unui an de zile și prevede o serie de cursuri, dezbateri, mese rotunde și seminarii despre istoria, geografia, cultura, tradiția, spiritualitatea și obiceiurile românilor din Valea Timocului.

          Sunt antrenați oficialități din România și Serbia, reprezentanți ai ministerelor de resort, profesori universitari, studenți, istorici și, nu în ultimul rând, jurnaliști, organizatorii fiind Asociația Studenților Timoceni în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Consiliul Județean Dolj și cotidianul regional  “Cuvântul Libertății”.

      Tema pe care o vom dezbate va fi Istoria românilor din Valea Timocului”, asta după ce luna trecută s-a discutat despre localizarea românilor în Serbia, din punct de vedere geografic.

           Invitați speciali vor fi domnul Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, și domnul Horațiu Buzatu, consilier la Ministerul Culturii.

COMUNICAT AL ASOCIATIEI STUDENTILOR TIMOCENI

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: