ROMÂNIA BREAKING NEWS

INVAȚÂ DESPRE ROMÂNII DIN SERBIA

slikaadva Joi, 4 aprilie, ora 12.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, va avea loc cea de-a doua dezbatere din cadrul campaniei de cunoaștere a românilor de peste Dunăre, intitulată „Învață despre românii din Serbia”.  Proiectul se derulează pe parcursul unui an de zile și prevede o serie de cursuri, dezbateri, mese rotunde și seminarii despre istoria, geografia, cultura, tradiția, spiritualitatea și obiceiurile românilor din Valea Timocului.

          Sunt antrenați oficialități din România și Serbia, reprezentanți ai ministerelor de resort, profesori universitari, studenți, istorici și, nu în ultimul rând, jurnaliști, organizatorii fiind Asociația Studenților Timoceni în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Consiliul Județean Dolj și cotidianul regional  “Cuvântul Libertății”.

      Tema pe care o vom dezbate va fi Istoria românilor din Valea Timocului”, asta după ce luna trecută s-a discutat despre localizarea românilor în Serbia, din punct de vedere geografic.

           Invitați speciali vor fi domnul Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, și domnul Horațiu Buzatu, consilier la Ministerul Culturii.

COMUNICAT AL ASOCIATIEI STUDENTILOR TIMOCENI

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: