ROMÂNIA BREAKING NEWS

Întrevederea ministrului Natalia Elena Intotero cu reprezentanți UMFST

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a avut astăzi, 3 aprilie a.c., o întrevedere cu reprezentanți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș (UMFST), simbol academic al excelenței educaționale și științifice, emblematic pentru România, recunoscut în ţară şi în străinătate.

Temele principale dintre ministrul Natalia Elena Intotero și conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere a UMFST, alături de Ovidiu Chelărescu, consilier al rectorului UMFST, au fost dezvoltarea unor proiecte comune în sprijinul tinerilor studenți români de pretutindeni precum și stimularea şi sprijinirea creării de reţele socio-profesionale în rândul medicilor români stabiliți dincolo de granițele țării.

Totodată, în cadrul reuniunii, ministrul Intotero a subliniat importanța creării unei punți de legătură între medicii români stabiliți în afara granițelor țării și comunitatea medicală din România, în vederea valorificării potențialului de competență al elitelor comunităților românești. Prin proiectele MRP, mai mulți medici români, personalități extraordinare ce fac cinste României, au fost premiați de ministrul pentru românii de pretutindeni, ca semn de recunoaștere pentru activitatea lor extraordinară. O astfel de personalitate este Traian Chirilă, cercetător-șef la Institutul Ochiului din Queensland, inventatorul corneei artificiale și unul dintre cei mai apreciați experți la nivel mondial în acest domeniu, pe care UMFST a avut onoarea să-l primească în decembrie 2018, în cadrul unei vizite în vederea realizării unor proiecte comune în domeniul oftalmologiei.

Ministrul Intotero i-a felicitat pe reprezentanții UMFST pentru activitatea desfășurată în cadrul comunității academice și pentru gradul înalt de profesionalism reflectat în nivelul de pregătire și specializare al absolvenților din trecut și prezent, ambele părți exprimându-și dorința în realizarea unor proiecte viitoare în beneficiul românilor de pretutindeni.

 

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.