ROMÂNIA BREAKING NEWS

Întrevedere premierul Pavel Filip – vicepremierul rus Dmitri Kozak: Există interes comun de a coopera în beneficiul cetățenilor celor două state

Întrevedere premierul Pavel Filip – vicepremierul rus Dmitri Kozak: Există interes comun de a coopera în beneficiul cetățenilor celor două state

Subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă au fost discutate astăzi de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak.

Părțile au exprimat deschidere pentru un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc și ținând cont de particularitățile fiecărei țări. Interlocutorii au spus că există interes comun de a coopera în beneficiul cetățenilor și s-au pronunțat pentru impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

În context, premierul Pavel Filip s-a referit la necesitatea soluționării problemei autorizațiilor pentru transportatorii auto din Republica Moldova, precum și a tranzitului de mărfuri moldovenești prin Federația Rusă spre Kazahstan.

Șeful Executivului de la Chișinău a apreciat decizia autorităților ruse privind reglementarea intrării și șederii cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federației Ruse, exprimând interesul pentru continuarea dialogului privind sporirea protecției sociale a acestora. De asemenea, a fost salutată lansarea consultărilor  în domeniul asigurării cu pensii a cetățenilor moldoveni care muncesc în Federația Rusă.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: