Întrevedere: Pavel Filip – Mamuka Bakhtadze: Republica Moldova și Georgia doresc să confere un nou impuls Parteneriatului Estic

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Întâlnirea a avut loc în marja evenimentelor consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE), care se desfășoară la Bruxelles.

Premierii celor două state au abordat subiecte ce țin de relațiile bilaterale moldo-georgiene și buna cooperare în cadrul structurilor internaționale și regionale, accentul fiind pus pe Parteneriatul Estic și perspectiva de integrare în UE. Pavel Filip și Mamuka Bakhtadze au spus că  Republica Moldova și Georgia sunt interesate să confere un nou impuls Parteneriatului Estic, pentru atingerea unor rezultate tangibile.

Șefii de Guverne s-au pronunțat, de asemenea, pentru intensificarea cooperării în domeniul comercial-economic, menționând importanța activității Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare comercial-economică, care se va convoca în toamna acestui an, la Chișinău. Republica Moldova s-a arătat  interesată să preia experiența georgiană în domeniul dezvoltării turismului.